Crna HronikaIlijaš

Detalji: Nemilom događaju u Ilijašu prethodila svađa

Sin alarmirao policiju, jer mu niko nije otvarao, a ključ je bio u bravi sa unutrašnje strane, pa su vatrogasci morali ući u stan

Zlo se moralo dogoditi, kažu uglas šokirane komšije koje smo danas zatekli ispred zgrade u ulici Hašima Spahića, na broju 7, u Ilijašu, gdje je sinoć oko 21 sat Muharem Garaplija nožem izmasakrirao suprugu Sadžidu, nakon čega je pokušao da presudi i sebi.

PROMO

Sa teškim povredama je prevezen u Klinički centar Univerziteta u Sarajevu, gdje mu se ljekari bore za život.

Komšije su nam ispričale da su čuli lupanje, ali da nisu obračali pažnju, jer su buka, vriska i brojne svađe i ranije dopirali iz stana Garaplija, zbog čega su nerijetko intervenirali i policajci.

Svađali su se međusobno, ali i zbog problematičnog sina – kažu komšije.

Upravo je sin alarmirao policiju, jer mu niko nije otvarao, a ključ je bio u bravi sa unutrašnje strane pa nije mogao da otvori vrata. To je bio dovoljan alarm da nesto nije uredu. To mu nije bilo teško, budući da se Policijska stanica Ilijaš nalazi svega desetak metara dalje od mjesta jezivog zločina.

Naši sagovornici pričaju da su na noge dignuti i vatrogasci, koji su preko balkona ušli u stan.

I one najiskusnije policajce zatekao je strašan prizor.

Čula sam policajca kako govori da je ona mrtva, a da suprug, čije je tijelo bilo pored njenog, daje znakove života – kažu nam komšije.

I pored brojnih ranijih ekscesa, kako kažu, ne vjeruju da je Muharem digao ruku na suprugu.

Teško su i živjeli i zlo se moralo dogoditi – zaključile su komšije.

izvor: Avaz

Povezani članci

Back to top button