Dević: Sutra će biti održana sjednica na kojoj će Konaković biti smijenjen *Arhiva

Info: Aktivni članci 557, Arhivirani članci 4683

Mahir Dević, šef Kluba Stranke demokratske akcije u Skupštini Kantona Sarajevo, izjavio je kako će sutra biti održana sjednica Skupštine Kantona Sarajevo na kojoj će, kako tvrdi, biti izglasana smjena Elmedina Konakovića.

Dević je upozorio kako je mimo pravila i poslovnika napravljena rotacija na mjestu predsjdavajućeg Skupštine Kantona Sarajevo, poručivši kako Elmedin Konaković nije mogao imenovati svog zamjenika na način na koji je to uradio.

“On je mogao dati ostavku na poziciju predsjedavajućeg. Kad da ostavku, treba da je potvrdi Skupština i imenuje novu osobu. Mirza Čelik će biti novi predsjedavajući Skupštine KS“, kazao je Mahir Dević.

Prema njegovim riječima, sjednica je zakazana za sutra i ona će biti održana.

Predsjedavajući ne može prekinuti sjednicu kad je Smiljana Viteškić zakazala. Sjednicu Skupštine može prekinuti onaj ko je zakazao, u ovom slučaju je to Smiljana Viteškić“, rekao je on.

Dodao je kako je kolegij servis parlamentarnoj većini, protočni bojler koji predlaže dnevni red.

Konaković je dobio informaciju da neke kolege imaju zakazana putovanja, kako bi mogli reći da nema parlamentarne većine. Ovdje je suština da mi nećemo dozvoliti blokadu“, rekao je Dević.

Poručio je kako su sazvali hitnu sjednicu kako bi usvojili budžet.

Odluka o privremenom finansiranju se mora donijeti do 31. decembra. To je razlog naše hitnosti, želimo da se usvoje budžeti“, istakao je on.

Kad je riječ o Vladi, rekao je da je to stvar koja će se rješavati u januaru.

Možda ćemo usvojiti i rebalans. To ćemo vidjeti sutra. Mi smo sutra spremni da usvojimo sve dokumente. Ne mogu nas zaustavljati u procedurama. Postoji potpisana parlamentarna većina. Taj tempo nam ne mogu osporavati“, poručio je Dević.

izvor: Klix.ba

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen ovdje krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu ilijasnet@gmail.com. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal IlijašNet nema obavezu postupiti po istim.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.