Divlje deponije otpada predstavljaju jedan od gorućih problema u našem Ilijašu *Arhiva

Info: Aktivni članci 561, Arhivirani članci 4683

Prema nekim procjenama naša lijepa Bosna i Hercegovina raspolaže sa nešto više od 10 hiljada divljih deponija, ali taj broj se iz dana u dan povećava.

Zaista su divlje deponije problem ne samo na području općine Ilijaš, nego širom BiH. Nažalost koriste se da tako kažemo propusti iz neuređenosti ove oblasti i onda pojedinci  se odlučuju na korak odlaganja većih količina na nepropisan, na nedozvoljen način, kao što tome svjedoče i slike ispod u MZ Ljubina.

Niz je tu aktivnosti koje se provode, činjenica je da se smanjuje broj, ali kao što smo rekli da je jedna mnogo je.

Mi smo u više navrata u proteklom periodu pisali o deponijama smeća na području Ilijaša i svaki put bi naišli na dosta komentara kojima nas osuđuju, najviše stranački uhljebi koji su dio ekipe koja bi trebala da radi na suzbijanju ovakvih pojava.

Sretno nam svima u namjeri uništavanja prirodnih ljepota kojima mnoge zemlje i nacije širom svijeta zavide i samo sanjaju o njoj.

5e5d5203cfa70 5e5d523d3e295 5e5d5250d3c56 5e5d528750ab2 5e5d52a19554c

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen ovdje krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu ilijasnet@gmail.com. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal IlijašNet nema obavezu postupiti po istim.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.