Dodatnih 150.000 KM za subvencioniranje priključaka na gasnu mrežu *Arhiva

Aktivni članci 855 od 862, Arhivirani članci 2921 od 2953

Potpisivanjem Aneksa III Sporazuma o saradnji, koje je potpisao ministar prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Damir Filipović nastavlja se provođenje projekta subvencioniranja gasnih priključaka u Kantonu Sarajevo koje ovo ministarstvo realizira sa KJKP Sarajevogas.

Ministarstvo je u ove svrhe osiguralo dodatnih 150.000 KM za dio Sporazuma koji se odnosi na subvencioniranje izgradnje novih priključaka individualnih stambenih objekata na distributivnu gasnu mrežu.

Ukupna sredstva za ovu namjenu koja će se realizovati u 2019. godinu iznose 409.000KM. Radi se o preventivnim mjerama utvrđenih Kantonalnim ekološkim akcionim planom, a krajnji cilj projekta je povećanje broja korisnika prirodnog plina kao ekološki najprihvatljivijeg energenta u Kantonu Sarajevo, što predstavlja i preventivnu mjeru očuvanja čistog zraka utvrđenu Kantonalnim ekološkim akcionim planom.

U toku je procedura javnog poziva za izbor novih korisnika, a Sarajevogas provodi sve neophodne radnje potrebne za priključivanje na gasnu mrežu u skladu sa važećim zakonima, tehničkim propisima i procedurama.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen ovdje krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu redakcija@ilijas.net. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal IlijašNet nema obavezu postupiti po istim.
Šaljite nam vijesti, fotografije, najave, informacije bilo kakve vrste i mi ćemo ih objaviti ukoliko su prikladnog sadržaja i ne krše pravila sajta! Vaše dojave možete slati i putem Viber broja +38762-118-465, na mail redakcija@ilijas.net ili porukom na Facebook fan stranici klikom ovdje.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.