Dodijeljeni Ugovori o finansiranju projekata omladinskih udruženja

Redakcija 30. jul 2021 ID: 20554

Potpisivanje Ugovora o finansiranju projekata za mlade iz budžeta Općine Ilijaš upriličeno je jutros u kabinetu općinskog načelnika.

Načelnik Akif Fazlić uručio je Ugovore predstavnicima omladinskih udruženja, a sastanku su prisustvovali i pomoćnica načelnika u Službi za društvene djelatnosti Sanja Zagorac – Jozić, te stručna saradnica za obrazovanje, pitanje mladih i NVO sektor Enisa Mešetović.

“Naša lokalna zajednica podržave sve ideje mladih ljudi, jer vjerujemo da je investicija u mlade ljude najbolje što možemo uraditi za naše društvo. Uspješnu saradnju sa Omladinskom organizacijom “Carpe Diem”, ali i Srednjoškolskim centrom Nedžad Ibrišimović imamo već duži niz godina i zadovoljstvo je što danas potpisujemo ugovore, kojima će se realizovati projekti mladih u skladu sa Akcionim planom Strategije prema mladima Općine Ilijaš. Mi imamo zaista ima veliki potencijal kada su u pitanju mladi ljudi i njihove ideje, a naravno i mogućnosti da se one realizuju. Zato, pozivamo mlade da se još više angažuju u oblasti omladinskog aktivizma i na taj način doprinesu ličnom, ali i razvoju svoje lokalne zajednice”, rekao je načelnik Fazlić.

Omladinska organizacija “Iskoristi dan – Carpe Diem” realizovat će sedam projekata ukupne vrijednost 5.600 KM.

”Aplicirali smo na javni poziv Općine Ilijaš i odobreno nam je sedam projekata, a na još dva projekta smo administrativna podrška Vijeću učenika Srednjoškoslog centra “Nedžad Ibrišimović”. Projekti su raznovrsni i u skladu sa Akcionim planom Strategije prema mladima Općine Ilijaš, te obuhvataju različite kategorije mladih i djece. Svi projekti će se realizovati do kraja godine, a projekat “Carpe diem radio emisija” počela je sa realizacijom od mjeseca maja”, kazala je Elma Glamoč, predsjednica omladinske organizacije “Iskoristi dan – Carpe Diem”.

Općina Ilijaš je podržala i dva projekta Vijeća učenika Srednjoškoslog centra “Nedžad Ibrišimović” u vrijednosti 2.400 KM.

“Veliko nam je zadovoljstvo što će naši učenici učestvovati u realizaciji projektih aktivnosti. Nadamo se da će naši projekti doprinijeti razvoju omladinskog aktivizma, te unaprijediti položaj mladih na području općine Ilijaš. Iskoristila bih priliku da se zahvalim općinskom načelniku i Općini Ilijaš za stalnu podršku koju nam pružaju i iskreno se nadam da će se dobra saradnja nastaviti i u budućnosti”, kazala je Lejla Selimović, koordinatorica za projekte u SŠC “Nedžad Ibrišimović”.

Tokom sastanka razgovarano je i o aktivnostima izrade nove Strategije prema mladima, budući da aktuelni strateški dokument za mlade općine Ilijaš ističe 2022. godine. Kako je istakla Službenica za mlade Općine Ilijaš Enisa Mešetović, u narednom periodu počet će aktivnosti na procesu istraživanja, a na osnovu kojih će biti kreirana analiza potreba i problema mladih općine Ilijaš. Ova analiza će predstavljati osnovu za dalji rad na izradi nacrta trećeg strateškog dokumenta za oblast mladih općine liijaš.

izvor: Općina Ilijaš

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen ovdje krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Sadržaj iznad je u naš sistem unešen 30. jul 2021 @10:54 od strane autora Redakcija osim ako nije navedeno drugačije (preuzeto, izvor obavezan) i numerisan je unikatnim brojem SN1/2107-301054-20554 koji možete koristiti tokom prijave kako bi znali o kojem se sadržaju radi. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu ilijasnet@gmail.com. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal IlijašNet nema obavezu postupiti po istim. Komentari na društvenim mrežama ne predstavljaju stavove portala IlijašNet te su odgovornost autora komentara.
Želite li dostaviti saopćenje za javnost, dojaviti vijest, najaviti događaj ili se reklamirati na portalu IlijašNet kontaktirajte nas na:
Email: ilijasnet@gmail.com
Viber poruke: +387 62 118 465
Facebook poruke: Facebook Poruka

Povezani članci

Back to top button