Dogovoren nastavak izgradnje Gradskog stadiona u Ilijašu

Info: Aktivni članci 331, Arhivirani članci 4695

Danas je u radnoj posjeti Općini Ilijaš boravio ministar kulture i sporta Vlade KS Kenan Alikadić.
Općinski načelnik Akif Fazlić upoznao je ministra Kenana Alikadića sa projektima Općine Ilijaš u oblasti kulture i sporta, te naglasio važnost nastavka izgradnje Gradskog stadiona u Ilijašu.

Ovo je prva posjeta nakon rebalansa budžeta KS, stvorile su se pretpostavke za ulaganje u određene kapitalne projekte za oblast kulture i sporta. Mi smo donjeli zaključak da ćemo sve one projekte koji su fazi raspisivanja ili imaju izabrane izvođače radova na podrućju KS podržati značajnim finansijskim sredstvima.Općina Ilijaš je prva općina koju sam posjetio, koja je u fazi izgradnje jednog reprezetativnog stadiona.Ministarstvo kulture i sporta KS će izdvojiti značajna sredstava koja ćemo kasnije objaviti kada budemo imali konačnu informaciju po obilasku svih općina.Zahvalio bih se načelniku Akifu Fazliću na veoma kvalitetnoj prezentaciji sportskih i kulturnih projekata na području Općine Ilijaš, kazao je ovom prilikom gospodin Alikadić.

5ebbde12df8cd

Načelnik Akif Fazlić se zahvalio ministru Kenanu Alikadiću na posjeti i dogovoru o nastavku igradnje Gradskog stadiona u Ilijašu.

Mi smo završili prvu fazu tog projekta negdje oko vrijednosti preko 1.600.000 KM i zaista bi šteta bilo zaustaviti taj projekat,koji je od velike važnosti kako za sportiste tako i za građane Općine Ilijaš. Zadovoljstvo mi je da smo dogovorili ovu drugu fazu realizacije izgradnje spomenutog objekta. Mi ćemo sada operativno pokrenuti sve ove procedure koje treba da završimo. Vrijednosti druge faze je 1.100.000 KM. Želimo što prije preći u realizaciju projekta kako bi u ovoj građevinskoj sezoni ovu drugu fazu završili.“ kazao je načelnik Akif Fazlić.

Ministar Kenan Alikadić se osvrnuo i na kultrune sadržaje koji su planirani u narednom periodu. Ministar je istakao da je primarni cilj širenje kulturnih sadržaja na sve dijelove KS.

izvor: Općina Ilijaš

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen ovdje krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu ilijasnet@gmail.com. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal IlijašNet nema obavezu postupiti po istim.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.