Državno takmičenje izviđača u Kompleksu Ravne u Visokom *Arhiva

Info: Aktivni članci 626, Arhivirani članci 4683

Sunčan dan i izuzetno toplo vrijeme za ovo doba godine u subotu 19.oktobra u Kompleks Ravne je privuklo veliki broj gostiju iz naše zemlje, ali i cijelog svijeta, kao i veliki broj izviđača, članova izviđačkih odreda iz petnaest bh.gradova, koji su u Visokom imali državno takmičenje, a tu priliku su iskoristili i za obilazak arheoloških i turističkih lokacija i znamenitosti, dok su određeni zadaci sa takmičenja rađeni u najljepšem parku u ovom dijelu Europe, parku „Ravne 2“.

U Visokom smo ugostili ekipe iz petnaest bh.gradova, a naravno dolazak u Visoko ne bi bio potpun bez obilaska lokacija na kojima radi Fondacija i koje su poznate kako ljudima u našoj zemlji, tako i širom svijeta. U parku „Ravne 2“ smo imali i određene zadatke, između ostalih i „Prelazak minskog polja“, zadatak u kojem ekipe koriste azimute i daljine da prođu određeni dio terena. Inače, i naš visočki odred izviđača često posjećuje ovaj predivni park, tako da nije bilo dvojbe oko posjeta ovim lokacijama i dolaska u Kompleks Ravne. – kazao nam je starješina takmičenja, Emir Burić.

Gosti iz cijele Bosne i Hercegovine uspješno su obavili svoje zadatke, ali su imali priliku i da se druže i uživaju u jedinstvenom parku na ovim prostorima.

Park „Ravne 2“ je mjesto gdje se ima mnogo toga za vidjeti, a lokacije i sadržaji parka su sjajni i za određene izviđačke aktivnosti. I nama u visočkom odredu je jako značajan ovaj parka, jer skoro svaki mjesec pravimo izlete i obavljamo zadatke ovdje. Predivno je, čisto, nema smeća, nema saobraćaja, sigurna je lokacija, što je izvrsno za naše aktivnosti, a rekao bih da je ovo najsigurniji i najljepši park na ovim prostorima. Pored svega navedenog imamo i brojne zanimljive sadržaje, edukativne sadržaje, tako da svaki put i naučimo nešto novo, a imamo se čime pohvaliti i šta pokazati našim gostima koji nam dođu u Visoko. – kazao nam je Burić.

Bitno je pomenuti kako su izviđači koji su bili prisutni na takmičenju u Visokom, obišli park „Ravne 2“, a posjetili su i Prahistorijski kompleks tunela Ravne, kao i Bosansku piramidu Sunca.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen ovdje krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu ilijasnet@gmail.com. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal IlijašNet nema obavezu postupiti po istim.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.