Dugoročni problem u Starom Ilijašu, ovako se saniraju poplave *Arhiva

Info: Aktivni članci 1, Arhivirani članci 6

Na poziv nekoliko građana ovog naselja izašli smo na teren i ustanovili da je stanje veoma loše. Naima tokom nedavnih  kiša ovaj dio je poplavljen te je u pomoć pozvana CZ Ilijaš. CZ Ilijaš je na teren izašla i iskopala kanal koji je bio privremeno rješenje kako bi se nakupljena voda uklonila.

Neko vrijeme nakon toga mještani su nezadovoljni odloženom zemljom i radovima koji nisu dovršeni.

Innače ovaj dio naselja poplavi svakom kišom.

U ime mještana ovog dijela Starog Ilijaša i kao svjesni građani molimo nadleže da saniraju i urede pristup kućama kako bi sigurnost građana bila obezbjeđena.

Na terenu su tokom kopanja ovog kanala (privremenog rješenja oticanja vode kako bi se moglo nesmetano kretati) bili predstavnici CZ Ilijaš te predsjedavajuća MZ Stari Ilijaš.

Moramo napomenuti da smo u više navrata dolazili na ovu lokaciju i da je svaki put isti problem, te da se do današnjeg dana nije rješio. Nadležni kao da zanemaruju vrijednost građana koji žive ovdje a moglo bi se to odraziti na sledećim lokalnim izborima, kada, kako nam mještani kažu “kad treba glasati vrve ovuda ko’ mravi“.

U nastavku pogledajte slike tokom kopanja kanala i svježe slike koje su zabilježene danas.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen ovdje krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu ilijasnet@gmail.com. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal IlijašNet nema obavezu postupiti po istim.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.