Duži period, katastrofalno stanje puta kroz Industrijsku zonu u Ilijašu (FOTO)

Info: Aktivni članci 553, Arhivirani članci 4683

Nakon već jedne žalbe nadležnim instutucijama od ranije poznato, na katastrofalno stanje ceste u Industrijskoj zoni Luka, primorani smo napisati još jedan članak vezan na temu.

Naime, u naš inbox kao i u ibox drugih portala redovno pristižu poruke nezadovoljnih građana koji svakodnevno koriste ovu cestu.

Mještani naselja Luka koji koriste put koji prolazi kroz Industrijsku zonu, tačnije put koji prolazi pored Željezare Ilijaš, poslali su nam fotografije na kojima se vidi katastrofalno stanje spomenutog dijela ceste.

Nedavne padavine odnijele su i devastirale cestovnu podlogu te oštetile putnu komunikaciju, koja Ilijaš povezuju sa Lukom na najbrži način.

Općina Ilijaš priprema temeljnu rekonstrukciju putnog poteza sa izgradnjom trotoara pored IZ Željezara u dužini od 600 metara.

Općina je za ovaj projekat osigurala sredstva u iznosu od 300.000 KM. Tenderska procedura je bila u mjesecu martu, a iz Općine su javili da će za mjesec dana imati izabranog izvođača koji će odmah krenuti u realizaciju ovog projekta. Međutim, do današnjeg dana nemamo nikakvih informacija o datumu početka radova.

Ovim putem ispred grupe građana apelujemo za hitnom sanacijom puta u dužini od nekoliko metara. Automobili i kamioni su pretrpjeli velika oštećenja a građani su spremni i na pokretanje tužbe.

5ed4d0b2ed184

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen ovdje krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu ilijasnet@gmail.com. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal IlijašNet nema obavezu postupiti po istim.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.