Džemat Podlugovi: Nagradni izlet za učenike mekteba *Arhiva

Info: Aktivni članci 547, Arhivirani članci 4683

Najmarljiviji učenici mekteba iz Podlugova nagrađeni su izletom u Ajdinoviće. Izletu je prethodio roditeljski sastanak u džamiji “Ljepotici” na kojem je predstavljen napredak djece, te istaknuta važnost redovnog pohađanja mektebske nastave i dogovoren izlet koji je realiziran ove nedjelje za polaznike koji uče u Kur’anu-njih 120.

Uz predivan ambijent, oduševljena djeca provela su divan dan u sportskim takmičenjima, igri i uživanju u dobroj hrani.

5bc45cf3a7e8e

Priča o dobroj djeci počinje u mektebu, stoga su najbolji i najvrijedniji polaznici nagrađeni izletom kako bi se i drugi više trudili,a posebno polaznici sufare kako bi što prije počeli druženje sa Allahovim govorom i knjigom. Izletom su djeca oduševljena, a to je bila prava prilika za edukaciju kroz igru, kazao je imam džamije Asmir ef. Salihović.

Sljedeći izlet bit će organiziran za učenike od 1-4 godine mektebske nastave. Podsjetimo, ove godine u mekteb u Podlugovima upisano je 250 učenika.

Džemat Podlugovi@Facebook

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen ovdje krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu ilijasnet@gmail.com. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal IlijašNet nema obavezu postupiti po istim.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.