Džemat Podlugovi: Nagradni izlet za učenike mekteba *Arhiva

Ilijaš

Najmarljiviji učenici mekteba iz Podlugova nagrađeni su izletom u Ajdinoviće. Izletu je prethodio roditeljski sastanak u džamiji “Ljepotici” na kojem je predstavljen napredak djece, te istaknuta važnost redovnog pohađanja mektebske nastave i dogovoren izlet koji je realiziran ove nedjelje za polaznike koji uče u Kur’anu-njih 120.

Uz predivan ambijent, oduševljena djeca provela su divan dan u sportskim takmičenjima, igri i uživanju u dobroj hrani.

5bc45cf3a7e8e

Priča o dobroj djeci počinje u mektebu, stoga su najbolji i najvrijedniji polaznici nagrađeni izletom kako bi se i drugi više trudili,a posebno polaznici sufare kako bi što prije počeli druženje sa Allahovim govorom i knjigom. Izletom su djeca oduševljena, a to je bila prava prilika za edukaciju kroz igru, kazao je imam džamije Asmir ef. Salihović.

Sljedeći izlet bit će organiziran za učenike od 1-4 godine mektebske nastave. Podsjetimo, ove godine u mekteb u Podlugovima upisano je 250 učenika.

Džemat Podlugovi@Facebook

TAGOVI:
Autor članka je Redakcija sa 128 aktivnih i 1032 arhiviranih članaka. Autora možete kontaktirati na email redakcija@ilijas.net.
U skladu s principima samoregulative za štampane i online medije, aktivna uloga građana, čitatelja štampe i posjetilaca web portala, u podizanju profesionalnih standarda izvještavanja, je neophodna i dragocjena. Ulaganjem prigovora na neprofesionalne ili nepotpuno objavljene sadržaje u ovim medijima, na nepravilnosti i nepoštovanje Kodeksa za štampu i online medije BiH, građani, zajedno sa novinarima, učestvuju u borbi za istinitu i pravovremenu informaciju, štiteći slobodu medija i informiranja, slobodu govora i svoje pravo na istinu. Ukoliko niste zadovoljni odgovorom IlijašNet-a (redakcija@ilijas.net), vašu prijavu možete poslati i Vijeću Za Štampu OVDJE

Povezani članci

IlijašNet je grupa osoba koje nisu politički opredijeljene po pitanju informisanja građana. Želimo da predstavimo pouzdane, relevantne i kvalitetne informacije od kojih će naši posetioci (čitaoci) imati koristi. Zato pozivamo i vas da nam se pridružite kako bi informisali o svim dešavanjima na području Ilijaša i šire.

Ako ste svjedočili nekom događaju, imate informaciju od značaja za javnost, želite prijaviti korupciju, podijeliti vašu priču, najaviti događaj, preporučiti temu, podijeliti fotografije ili video javite nam.

redakcija@ilijas.net

EvropaMagazin™ ©2009-2019 News CMS by M.D.P.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.