Džemat Stari Ilijaš: Izlet u Livno džematlija i Aktiva žena *Arhiva

Info: Aktivni članci 347, Arhivirani članci 4695

Dana 02.10.2019. godine upriličen je izlet u Livno džematlija džemata Stari Ilijaš u organizaciji imama džemata Amel-ef. Muminovića te Džematskog odbora zajedno sa Aktivom žena.

Obišli su ljepote naše lijepe Bosne i Hercegovine počev od Bugojna pa do Livna. Velika hvala rukovodstvu Islamskog kulturnog centra “Princeze Dževhere” koji su otvorili svoja vrata Centra i predstavili svoje aktivnosti. Centar koji pruža edukaciju na svim poljima je urnek i inspiracija kako okupiti džematlije različitih aspiracija, potreba i pružiti im edukaciju te prenijeti korisno znanje.

Kako kažu, dugo ćemo pamtiti doček u Livnu. Veliko hvala uposlenicima Medžlisa IZ Livno: imamima i muallimama koji su odvojili nekoliko sati da nas dočekaju i upoznaju sa ovim prelijepim gradom i svim njegovim znamenitostima.

Ilijašani su im zahvalni za sve što rade za islam i Bošnjake na tom području. Mladost, snaga, stručnost, požrtvovanost i trud su riječi kojima ovaj vrijedni kolektiv možemo opisati. Medžlis IZ Livno je Medžlis od kojeg možemo učiti i prenositi (primjenjivati) mnoga pozitivna iskustva.

Ističu da je posebno lijepo iskustvo bilo posjetiti najmlađe Livnjake, dječicu koju okuplja igraonica ovog Medžlisa, a koja su svijetla budućnost ovog grada. Njihova velika radost je bio paket pun slatkiša, igračaka i didaktičkog materijala kojeg je pripremio Aktiv žena džemata Stari Ilijaš uz pomoć Džematskog odbora.

Po povratku akšam-namaz su klanjali u prelijepoj gradskoj džamiji u Jablanici. Zadovoljstvo je predstaviti ovakvu aktivnost a  svima koji su bili dio ovog putovanja i koji su pomogli njegovu realizaciju, posebno članovima Džematskog odbora džemata Stari Ilijaš te imamu džemata zahvaljujemo od srca na uspješno realizovanom izletu.

5d96ce2872935 5d96ce2bcb2fb 5d96ce2ed96ed 5d96ce31deed8

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen ovdje krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu ilijasnet@gmail.com. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal IlijašNet nema obavezu postupiti po istim.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.