Džemat Stari Ilijaš: Oabavijest o održavanju radionice za djevojke i žene *Arhiva

Obavještenja

Sektor za ženski aktivizam pokreće Radionicu za izrade rukotvorina: izradu levhi, oslikavanje na platnu, dekupaž… Cilj radionice je očuvanje i unaprijeđenje bošnjačke tradicije rukotvorina, te sticanje novih vještina.

Radionice će se održavati svake druge subote počevši od 17.11.2018. godine. Radionice će se održavati poslije jacije-namaza u mektebu džamije u Starom Ilijašu.

Obzirom da radionice iziskuju i znatna finansijska sredstva zbog nabavke repro materijala, sve učesnice su dužne mjesečno uplatiti po 5,00 KM kotizacije na ime nabavke istog.

Radionice će voditi Rukija Bajrić. Voditeljica radionica je znanje iz ove oblasti stekla u Turskoj i Bosni i Hercegovini.

Prijave se mogu izvršiti putem poruke na facebook stranici džemat Stari Ilijaš klikom OVDJE ili kod muallime. Broj mjesta je ograničen i prijave će se primati do popune istih.

Sadržaj ovog članka prenosimo sa Džemat Stari Ilijaš@Preuzeto. Foto: Facebook. Naš sistem automatski ubrizgava logo na svaku sliku.
Autor članka je Redakcija sa 128 aktivnih i 1032 arhiviranih članaka. Autora možete kontaktirati na email redakcija@ilijas.net.
U skladu s principima samoregulative za štampane i online medije, aktivna uloga građana, čitatelja štampe i posjetilaca web portala, u podizanju profesionalnih standarda izvještavanja, je neophodna i dragocjena. Ulaganjem prigovora na neprofesionalne ili nepotpuno objavljene sadržaje u ovim medijima, na nepravilnosti i nepoštovanje Kodeksa za štampu i online medije BiH, građani, zajedno sa novinarima, učestvuju u borbi za istinitu i pravovremenu informaciju, štiteći slobodu medija i informiranja, slobodu govora i svoje pravo na istinu. Ukoliko niste zadovoljni odgovorom IlijašNet-a (redakcija@ilijas.net), vašu prijavu možete poslati i Vijeću Za Štampu OVDJE
IlijašNet je grupa osoba koje nisu politički opredijeljene po pitanju informisanja građana. Želimo da predstavimo pouzdane, relevantne i kvalitetne informacije od kojih će naši posetioci (čitaoci) imati koristi. Zato pozivamo i vas da nam se pridružite kako bi informisali o svim dešavanjima na području Ilijaša i šire.

Ako ste svjedočili nekom događaju, imate informaciju od značaja za javnost, želite prijaviti korupciju, podijeliti vašu priču, najaviti događaj, preporučiti temu, podijeliti fotografije ili video javite nam.

redakcija@ilijas.net

EvropaMagazin™ ©2009-2019 News CMS by M.D.P.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.