Džemat Stari Ilijaš: Održan program za žene *Arhiva

Ilijaš

U petak, 25. oktobra u džematu Stari Ilijaš, ispred sektora za brak, porodicu i ženski aktivizam, organizovano je druženje za žene uz prigodan program ženskog hora “Preporod” iz Ilijaša i predavanje uvažene profesorice Muvedete Halilović.

Prof. Halilović ukazala je na moć dove na putu ka uspjehu, koja je srž ibadeta. Također, skrenula  je pažnju da razmišljamo o Kur’anu i njegovim poukama, navodeći primjere iz života vjerovjesnika sa akcentom na Musaa, a.s., i njegov narod.

Neki od događaja na koje trebamo obratiti pažnju su: kada je Musaa, a.s., njegova majka, kao novorođenče, stavila u korpu i pustila niz rijeku doveći i oslanjajući se na Uzvišenog; zatim, kada mu je naređeno da ode faraonu, da ga pozove u pravu vjeru, Musa, a.s., dovi Gospodaru da mu olakša i da ga potpomogne njegovim bratom, Harunom, a.s.

Prof. Halilović  napomenula je da naše vjerovanje i poslušnost Milostivom, nije uslovljena situacijom u kojoj se nalazimo, te je navela primjer faraonove žene, Asje, koja je imala svo dunjalučko bogatstvo, ali nije bila sretna dok nije došla objava o pravoj vjeri, koju je ona objeručke prihvatila, bez o bzira na iskušenja koja su uslijedila. Dok je narod Musaov pored svih Allahovih blagodati, koje su samo oni imali, i dalje bili nezahvalni, pohlepni i oholi.

Molimo Uzvišenog da nas uputi na Pravi put i da očisti naša srca, da nagradi sve koji su prisustvovali i uljepšali ovo druženje svojim prisustvom, da nas obaspe svojom milošću, da budemo od onih za koje će Kur’an biti put, a Muhamed, s.a.v.s., vođa.

Izvor:  Džemat Stari Ilijaš

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen ovdje krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu redakcija@ilijas.net. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal IlijašNet nema obavezu postupiti po istim.

Povezane Vijesti

Šaljite nam vijesti, fotografije, najave, informacije bilo kakve vrste i mi ćemo ih objaviti ukoliko su prikladnog sadržaja i ne krše pravila sajta! Vaše dojave možete slati putem forme klikom na Dojavi Vijest ispod, na mail redakcija@ilijas.net ili porukom na Facebook fan stranici klikom ovdje.

Ako ste svjedočili nekom događaju, imate informaciju od značaja za javnost, želite prijaviti korupciju, podijeliti vašu priču, najaviti događaj, preporučiti temu, podijeliti fotografije ili video javite nam.

redakcija@ilijas.net

EvropaMagazin™ ©2009-2019 News CMS by M.D.P.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.