Džemat Stari Ilijaš: Uređenje Bosanske sobe – Musafirhane *Arhiva

UREĐENjE BOSANSKE SOBE – MUSAFIRHANE

Info: Aktivni članci 618, Arhivirani članci 4683

U džematu Stari Ilijaš  pokrenuta je akcija uređenja bosanske sobe – musafirhane, koja će biti namijenjena za zajednička druženja. Džamija je mjesto koje sakuplja ljude u dobru, a evo  i prostoriju u kojoj će se moći nakon namaza, programa (…), ali i mahsus doći da se popije kahva, čaj, na druženje.

Vrijedna   omladina u sastavu: Azra Mujić, Jahja Bilinović, Muhamed Bilinović, Dževad Bukva i Mirnes Halilović ovu prostoriju detaljno je očistila te napravili neophodan razmještaj.

Također, stigla je i sećija koju su donirala djeca od jedne sestre koja je preselila na bolji svijet, a koji su željeli ostati anonimni. Ovom prilikom, Allaha Milostivog molimo da se njihovoj majci smiluje, i da je Džennetom obraduje, a da nagradi i njenu djecu koja su prepoznala važnost ovog projekta.

U skorijem periodu očekujemo da će i drugi dio sećije koja je već poručena stići, a čiji donatori su naši dugogodišnji vakifi h. Senida i h. Namir Ganić.

Molimo Uzvišenog da sve naše vakife nagradi, ali i vrijednu omladinu  koja se iz subote u subotu okuplja kroz aktivnosti Mreže mladih. Amin!

Izvor: Džemat Stari Ilijaš

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen ovdje krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu ilijasnet@gmail.com. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal IlijašNet nema obavezu postupiti po istim.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.