Džemat Stari Ilijaš: Uređenje Bosanske sobe – Musafirhane *Arhiva

UREĐENjE BOSANSKE SOBE – MUSAFIRHANE

Ilijaš

U džematu Stari Ilijaš  pokrenuta je akcija uređenja bosanske sobe – musafirhane, koja će biti namijenjena za zajednička druženja. Džamija je mjesto koje sakuplja ljude u dobru, a evo  i prostoriju u kojoj će se moći nakon namaza, programa (…), ali i mahsus doći da se popije kahva, čaj, na druženje.

Vrijedna   omladina u sastavu: Azra Mujić, Jahja Bilinović, Muhamed Bilinović, Dževad Bukva i Mirnes Halilović ovu prostoriju detaljno je očistila te napravili neophodan razmještaj.

Također, stigla je i sećija koju su donirala djeca od jedne sestre koja je preselila na bolji svijet, a koji su željeli ostati anonimni. Ovom prilikom, Allaha Milostivog molimo da se njihovoj majci smiluje, i da je Džennetom obraduje, a da nagradi i njenu djecu koja su prepoznala važnost ovog projekta.

U skorijem periodu očekujemo da će i drugi dio sećije koja je već poručena stići, a čiji donatori su naši dugogodišnji vakifi h. Senida i h. Namir Ganić.

Molimo Uzvišenog da sve naše vakife nagradi, ali i vrijednu omladinu  koja se iz subote u subotu okuplja kroz aktivnosti Mreže mladih. Amin!

Izvor: Džemat Stari Ilijaš

Autor članka je Redakcija sa 132 aktivnih i 907 arhiviranih članaka. Autora možete kontaktirati na email redakcija@ilijas.net.
U skladu s principima samoregulative za štampane i online medije, aktivna uloga građana, čitatelja štampe i posjetilaca web portala, u podizanju profesionalnih standarda izvještavanja, je neophodna i dragocjena. Ulaganjem prigovora na neprofesionalne ili nepotpuno objavljene sadržaje u ovim medijima, na nepravilnosti i nepoštovanje Kodeksa za štampu i online medije BiH, građani, zajedno sa novinarima, učestvuju u borbi za istinitu i pravovremenu informaciju, štiteći slobodu medija i informiranja, slobodu govora i svoje pravo na istinu. Ukoliko niste zadovoljni odgovorom IlijašNet-a (redakcija@ilijas.net), vašu prijavu možete poslati i Vijeću Za Štampu OVDJE

Povezani članci

IlijašNet je grupa osoba koje nisu politički opredijeljene po pitanju informisanja građana. Želimo da predstavimo pouzdane, relevantne i kvalitetne informacije od kojih će naši posetioci (čitaoci) imati koristi. Zato pozivamo i vas da nam se pridružite kako bi informisali o svim dešavanjima na području Ilijaša i šire.

Ako ste svjedočili nekom događaju, imate informaciju od značaja za javnost, želite prijaviti korupciju, podijeliti vašu priču, najaviti događaj, preporučiti temu, podijeliti fotografije ili video javite nam.

redakcija@ilijas.net

EvropaMagazin™ ©2009-2019 News CMS by M.D.P.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.