Džemati općine Ilijaš prikupili oko 4 000 KM za Ajnura Smajlovića iz Solakovića *Arhiva

Info: Aktivni članci 2, Arhivirani članci 24

Porodica četverogodišnjeg dječaka Ajnura Smajlovića, koja živi u Solakovićima, a pripada džematu Srednje, općina Ilijaš, obratila se molbom džematskom imamu Sakib-ef. Lepiću za pomoć u prikupljanju novčanih sredstava za operaciju malog Ajnura.

Ajnur je rođen sa složenom deformacijom kosti donjeg dijela desne noge koja zahtijeva operacijski tretman, a koji bi se radio u Turskoj. Za operaciju su potrebna novčana sredstva u iznosu od 25.000 eura. Novembar 2019. godine je posljednji rok za uplatu pomenutih sredstava. Tim povodom, akcijom je koordinirao Sakib-ef. Lepić koji je molbu proslijedio svim imamima i džematima općine Ilijaš.

Imami su organizirali sergije u svojim džematima, a učešće u ovoj hairli akciji humanitarnog karaktera uzeli su sljedeći džemati: Srednje, Novi Ilijaš, Stari Ilijaš, Misoča, Crna rijeka i Mrakovo. Ukupno je sakupljeno blizu 4.000 KM, a Sakib-ef. je predao sakupljeni iznos porodici Smajlović. Molimo Allah da ukabuli naša djela i da olakša našem dječaku Ajnuru da hairli i uspješno prođe operacija.

Ukoliko želite pomoći ili želite da stupite u kontakt sa porodicom možete to učiniti ukoliko pozovete broj telefona 062-366-856. Crveni križ općine Ilijaš pokrenuo je Humanitarni telefon za pomoć Ajnuru. Pozivom na 090/291-099 donirate 2 KM.

Ajnuru Smajloviću možete pomoći i uplatom na račun:
Iz Bosne i Hercegovine:

Žiro račun – Raiffeisen banka
Ime i prezime: Ajnur Smajlović
Broj računa: 1610000000000011 – Partija: 09001667833

Za uplate iz inostranstva otvoren je IBAN račun za Ajnura informacije na slici ispod.

5d9ccc338ecd7

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen ovdje krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu ilijasnet@gmail.com. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal IlijašNet nema obavezu postupiti po istim.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.