Džindić: Posljednja opomena za direktore Energoinvesta i BH-Gasa, račune treba odmah platiti

Redakcija 6. maj 2021 ID: 15444

Federalni ministar energije, rudarstva i industrije Nermin Džindić kazao je kako je Vlada Federacije BiH donijela zaključak da računi prema ruskim isporučiocima trebaju hitno biti plaćeni.

Zaključak od 8. aprila je bio da se striktno poštuju elementi uredbe koja uređuje ovu oblast te da se sačini novi sporazum. BH-Gas je trebao zahtijevati povrat viška sredstava od transportnih kompanija“, kazao je Džindić.

On dalje kaže kako je BH-Gasu naloženo da do 13 sati plati fakturu Energoinvesta, a oni da izmire obeveze prema Gazpromu.

Ovo je posljednja opomena za oba direktora“, kazao je Džindić.

Energoinvest je jučer saopćio kako će sutra našoj zemlji biti uskraćen dotok gasa jer BH-Gas nije platio dospjele fakture. Iz BH-Gasa su odgovorili da im Energoinvest nije ni isporučio sporne fakture.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen ovdje krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Sadržaj iznad je u naš sistem unešen 6. maj 2021 @12:37 od strane autora Redakcija osim ako nije navedeno drugačije (preuzeto, izvor obavezan) i numerisan je unikatnim brojem SN1/2105-061237-15444 koji možete koristiti tokom prijave kako bi znali o kojem se sadržaju radi. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu ilijasnet@gmail.com. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal IlijašNet nema obavezu postupiti po istim. Komentari na društvenim mrežama ne predstavljaju stavove portala IlijašNet te su odgovornost autora komentara.
Želite li dostaviti saopćenje za javnost, dojaviti vijest, najaviti događaj ili se reklamirati na portalu IlijašNet kontaktirajte nas na:
Email: ilijasnet@gmail.com
Viber poruke: +387 62 118 465
Facebook poruke: Facebook Poruka

Povezani članci

Back to top button