Edukativno predavanje o temi: „PORODICA – utočište ili prepreka ženi savremenog društva“ *Arhiva

Info: Aktivni članci 625, Arhivirani članci 4683

Asocijacija žena i Asocijacija Fatma OO SDA Ilijaš u petak, 23.11.2018. godine, u sali Općinskog vijeća Ilijaš, sa početkom u 18:00 sati, organizuje edukativno predavanje o temi: „PORODICA – utočište ili prepreka ženi savremenog društva“.

Cilj edukativnog predavanja je jačanje i promoviranje temeljnih vrijednosti. Gost predavač je mr. Belma Bešlija koja će, bogatim životnim iskustvom i znanjem ponuditi mnogobrojne odgovore na pitanja:

  • Da li su brak i porodica naš vjetar u leđa i olakšica u savremenom turbulentnom dobu?!
  • Kako upotpuniti smisao života,pronaći mir, balans i energiju za život?!
  • Može li žena uskladiti mnogobrojne identitete ( brak i porodicu) sa izazovima savremenog doba i zahtjevima vremena?!

Belma Bešlija rođena je 1982.god u Sarajevu. Gazi Husrev-begovu medresu završila je 2001.god., a potom 2006. Fakultet političkih nauka u Sarajevu ,smjer Sociologija. Na istom fakultetu 2013.god magistrirala na temu „ Jednoroditeljske porodice i položaj žena u monoteističkim religijama“.

Zaposlena kao profesorica Sociologije, Kulture religija i društvene grupe predmeta u dvije škole u Sarajevu. Bavi se pisanjem,objavljuje za mnogobrojne časopise i portale. Predavačica je i moderatorica tribina,okruglih stolova i mnogobrojnih susreta žena. Udata je i majka pet djevojčica.

5bf512c5694c2

Sadržaj ovog članka prenosimo sa: SDA ILijaš@Facebook.
Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen ovdje krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu ilijasnet@gmail.com. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal IlijašNet nema obavezu postupiti po istim.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.