Edukativno predavanje o temi: „PORODICA – utočište ili prepreka ženi savremenog društva“ *Arhiva

Ilijaš

Asocijacija žena i Asocijacija Fatma OO SDA Ilijaš u petak, 23.11.2018. godine, u sali Općinskog vijeća Ilijaš, sa početkom u 18:00 sati, organizuje edukativno predavanje o temi: „PORODICA – utočište ili prepreka ženi savremenog društva“.

Cilj edukativnog predavanja je jačanje i promoviranje temeljnih vrijednosti. Gost predavač je mr. Belma Bešlija koja će, bogatim životnim iskustvom i znanjem ponuditi mnogobrojne odgovore na pitanja:

  • Da li su brak i porodica naš vjetar u leđa i olakšica u savremenom turbulentnom dobu?!
  • Kako upotpuniti smisao života,pronaći mir, balans i energiju za život?!
  • Može li žena uskladiti mnogobrojne identitete ( brak i porodicu) sa izazovima savremenog doba i zahtjevima vremena?!

Belma Bešlija rođena je 1982.god u Sarajevu. Gazi Husrev-begovu medresu završila je 2001.god., a potom 2006. Fakultet političkih nauka u Sarajevu ,smjer Sociologija. Na istom fakultetu 2013.god magistrirala na temu „ Jednoroditeljske porodice i položaj žena u monoteističkim religijama“.

Zaposlena kao profesorica Sociologije, Kulture religija i društvene grupe predmeta u dvije škole u Sarajevu. Bavi se pisanjem,objavljuje za mnogobrojne časopise i portale. Predavačica je i moderatorica tribina,okruglih stolova i mnogobrojnih susreta žena. Udata je i majka pet djevojčica.

5bf512c5694c2

Sadržaj ovog članka prenosimo sa SDA ILijaš@Facebook@Preuzeto.
Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen ovdje krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu redakcija@ilijas.net. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal IlijašNet nema obavezu postupiti po istim.

Povezane Vijesti

Šaljite nam vijesti, fotografije, najave, informacije bilo kakve vrste i mi ćemo ih objaviti ukoliko su prikladnog sadržaja i ne krše pravila sajta! Vaše dojave možete slati putem forme klikom na Dojavi Vijest ispod, na mail redakcija@ilijas.net ili porukom na Facebook fan stranici klikom ovdje.

Ako ste svjedočili nekom događaju, imate informaciju od značaja za javnost, želite prijaviti korupciju, podijeliti vašu priču, najaviti događaj, preporučiti temu, podijeliti fotografije ili video javite nam.

redakcija@ilijas.net

EvropaMagazin™ ©2009-2019 News CMS by M.D.P.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.