Edukativno predavanje o temi: „PORODICA – utočište ili prepreka ženi savremenog društva“ *Arhiva

DogađajiIlijaš

Asocijacija žena i Asocijacija Fatma OO SDA Ilijaš u petak, 23.11.2018. godine, u sali Općinskog vijeća Ilijaš, sa početkom u 18:00 sati, organizuje edukativno predavanje o temi: „PORODICA – utočište ili prepreka ženi savremenog društva“.

Cilj edukativnog predavanja je jačanje i promoviranje temeljnih vrijednosti. Gost predavač je mr. Belma Bešlija koja će, bogatim životnim iskustvom i znanjem ponuditi mnogobrojne odgovore na pitanja:

  • Da li su brak i porodica naš vjetar u leđa i olakšica u savremenom turbulentnom dobu?!
  • Kako upotpuniti smisao života,pronaći mir, balans i energiju za život?!
  • Može li žena uskladiti mnogobrojne identitete ( brak i porodicu) sa izazovima savremenog doba i zahtjevima vremena?!

Belma Bešlija rođena je 1982.god u Sarajevu. Gazi Husrev-begovu medresu završila je 2001.god., a potom 2006. Fakultet političkih nauka u Sarajevu ,smjer Sociologija. Na istom fakultetu 2013.god magistrirala na temu „ Jednoroditeljske porodice i položaj žena u monoteističkim religijama“.

Zaposlena kao profesorica Sociologije, Kulture religija i društvene grupe predmeta u dvije škole u Sarajevu. Bavi se pisanjem,objavljuje za mnogobrojne časopise i portale. Predavačica je i moderatorica tribina,okruglih stolova i mnogobrojnih susreta žena. Udata je i majka pet djevojčica.

5bf512c5694c2

Sadržaj ovog članka prenosimo sa SDA ILijaš@Facebook@Preuzeto.
Autor članka je Redakcija sa 129 aktivnih i 1032 arhiviranih članaka. Autora možete kontaktirati na email redakcija@ilijas.net.
U skladu s principima samoregulative za štampane i online medije, aktivna uloga građana, čitatelja štampe i posjetilaca web portala, u podizanju profesionalnih standarda izvještavanja, je neophodna i dragocjena. Ulaganjem prigovora na neprofesionalne ili nepotpuno objavljene sadržaje u ovim medijima, na nepravilnosti i nepoštovanje Kodeksa za štampu i online medije BiH, građani, zajedno sa novinarima, učestvuju u borbi za istinitu i pravovremenu informaciju, štiteći slobodu medija i informiranja, slobodu govora i svoje pravo na istinu. Ukoliko niste zadovoljni odgovorom IlijašNet-a (redakcija@ilijas.net), vašu prijavu možete poslati i Vijeću Za Štampu OVDJE

Povezani članci

IlijašNet je grupa osoba koje nisu politički opredijeljene po pitanju informisanja građana. Želimo da predstavimo pouzdane, relevantne i kvalitetne informacije od kojih će naši posetioci (čitaoci) imati koristi. Zato pozivamo i vas da nam se pridružite kako bi informisali o svim dešavanjima na području Ilijaša i šire.

Ako ste svjedočili nekom događaju, imate informaciju od značaja za javnost, želite prijaviti korupciju, podijeliti vašu priču, najaviti događaj, preporučiti temu, podijeliti fotografije ili video javite nam.

redakcija@ilijas.net

EvropaMagazin™ ©2009-2019 News CMS by M.D.P.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.