Efendić bi deponiju a Novalić migrante na područje Ilijaša *Arhiva

Info: Aktivni članci 525, Arhivirani članci 3594

Na sastanku Mektića sa Novalićem u razgovoru o mogućim lokacijama za smještaj migranata ponuđeno je pet lokacija, i to je jedna lokacija u Blažuju zatim kasarna u Visokom, Bijambare, Željava s tim da je ova lokacija neprihvatljiva jer je blizu hrvatske granice i Rajlovac.

Dakle nakon što je Efendić ponudio, pa možda se i šalio, da se deponija Smiljevići izmjesti na područje Ilijaša, evo i migranata i to u prostranstva naših Bijambara. Doduše mogli bi to okarakterisati kao do sada najveću posjetu stranaca.

Još ako su ovi pri parama ništa nam nebi bilo strano, svakako ima nekretnina koje su njihovi zemljaci napravili, a zjape prazne, na području Ilijaša više stotina kuća, spremnih za useljenje u Mrakovu, na Vratuši a uskoro i u naselju Doci. Ima mjesta gdje bi sve ove jadnike mogli smjestiti, a mi treba još i da ljude šaljemo na Bijambare, gdje snijeg padne i preko metra u visinu, drgulj naše Općine, svjetsku poznatu lokaciju uzurpirati pa da nam niko ne dolazi.

U svakom slučaju, problem postoji i treba ga hitno rješiti, ljudi zimu ne mogu dočekati pod vedrim nebom.

Naredba za obilazak svih ponuđenih lokacija je izdata.

 

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen ovdje krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu ilijasnet@gmail.com. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal IlijašNet nema obavezu postupiti po istim.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.