Efendić se obrušio na izbore u SDA stranci: “Tražili su da slikaju listiće” *Arhiva

Info: Aktivni članci 450, Arhivirani članci 4170

Načelnik Općine Novi Grad Semir Efendić oglasio se u povodu unutarstranačkih izbora za predsjednika Kantonalnog odbora SDA Sarajevo. Efendić, koji je bio jedan od kandidata za predsjednika, objasnio je zbog čega je odbio biti član budućeg Izvršnog odbora SDA u Sarajevu.

“Sinoć su održani izbori za predsjednika i organe Kantonalnog odbora SDA Sarajevo. Bio sam jedan od dva kandidata. 99 delegata Skupštine biralo je predsjednika, a zatim potpredsjedike i Izvršni odbor. Iako sam bio predložen od dva općinska odbora, za razliku od drugog kandidata, kolege Fikreta Prevljaka, koji je bio predložen od strane šest općinskih odbora, ostao sam do kraja u toj utrci. Kolegi Prevljaku čestitam na izboru, a delegatima Skupštine koji su podržali moju kandidaturu se na tome zahvaljujem, kao i ostalima koji su učestvovali u procesu”, napisao je Efendić na svom Facebook profilu.

Izrazio je žaljenje što se na izbornoj Skupštini kandidatima za predsjednika nije dozvolilo obraćanje niti su se pročitale biografije kandidata, iako je u najmanju ruku trebalo da izlože svoj program rada pred delegatima Skupštine, što je bila praksa prilikom ranijih izbornih procesa.

“Pored toga jedan broj općinskih odbora zahtijevali su od svojih delegata da mobitelom slikaju svoje glasačke listiće nakon samog glasanja, čime je integritet procesa i tajnost glasanja znatno narušena. Iz tih razloga nisam prihvatio članstvo u budućem Izvršnom odboru jer takav način rada smatram neprihvatljivim”, naveo je Efendić.

Podsjećamo, Fikret Prevljak izabran je sinoć većinom glasova za predsjednika Kantonalnog odbora SDA Sarajevo dok su za potpredsjednika izabrani Mahir Dević, Hazim Bahtanović, Jasmina Biščević-Tokić, Sebija Izetbegović, Eldar Čomora i Miralem Šurkovića.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen ovdje krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu ilijasnet@gmail.com. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal IlijašNet nema obavezu postupiti po istim.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.