Efendić traži izmještanje deponije u Ilijaš! *Arhiva

Info: Aktivni članci 339, Arhivirani članci 4695

U toku je sjednica Skupštine Kantona Sarajevo, a koja je zakazana zbog aktuelnih dešavanja na lokalitetu Regionalnog centra za upravljanje otpadom (RCUO) Smiljevići.

Načelnik Općine Novi Grad Semir Efendić obratio se zastupnicima o, kako je kazao, za njih važnoj temi, funkcionisanju deponije.

Smatram da bi ova sjednica trebala donijeti neke hitne zaključke. Za budžet jedan ili dva miliona nije puno za izgradnju plohe koja će trajati oko dvije godine. Pitanje prečišćavanja voda se također mora riješiti. Zašto je nekada neko napravio neki prečistač koji nije u funkciji, ja ne znam – kazao je, između ostalog, Efendić.

Efendić je predložio kako je potrebno osigurati, da li putem Ministarstva ili putem Kantonalnog preduzeća Rad, sredstva za sanitarne plohe.

– Druga stvar, po meni dugoročno, KS bi trebao krenuti drugim putem kada je u pitanju odlaganje mješovitog otpada. Trebalo bi naći neku lokaciju, da li na području općine Ilijaš, ali sigurno postoje lokaliteti koji nisu blizu naseljenog područja, a lokaciju današnjih Smiljevića iskoristiti za reciklažu – naveo je Efendić.

Istakao je kako ovaj problem nije teško riješiti.

Mahir Dević, zastupnik SDA u kantonalnoj Skupštini, inače iz Ilijaša, danas je prešutio i nije reagovao na prijedlog Efendića gdje bi on iz svoje avlije deponiju iz Smiljevića izmjestio na područje Ilijaša.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen ovdje krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu ilijasnet@gmail.com. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal IlijašNet nema obavezu postupiti po istim.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.