Ekstremne vrućine stižu u Evropu, očekuju se temperature od čak 50 stepeni! *Arhiva

Zanimljivosti

Val vrućina već danima hara Evropom, a čini da da krajem sedmice u dijelove Evrope, tačnije Španiju i Portugal, stiže još jedan val ekstremnih vrućina koji bi mogao donijeti temperature i preko 50 Celzijevih stepeni!

Jučerašnji dan bio je vrlo vruć u cijeloj središnjoj, južnoj i jugozapadnoj Europi. U Španije su već izmjerene temperature od 40 Celzijevih stepeni. U Njemačkoj su danas izmjerene temperature od 38 Celzijevih stepeni, u Španiji je najviše izmjerena temperatura danas iznosila 40,5 Celzijevih stepeni, a u Portugalu je izmjeren 41 stepen.

I sjever Evrope bilježi ekstremno visoke temperature. U Norveškoj je zabilježen 31 stepen, a na jugu Švedske čak 34 stepeni. Iako se na tom području očekuje blagi pad temperatura, jug Finske i Švedske i sutra očekuju visoke temperature, iznad 30 Celzijevih stepeni.

Val ekstremne vrućine na Pirinejskom poluotoku

Meteorološka stranica Severe Weather Europe objavila je da na Pirinejski poluotok stiže ekstremni toplinski val te da će temperature dosegnuti i vrijednosti od gotovo 50 stepeni. Visoke temperature posebno se očekuju u pojedinim dijelovima zapadne Španije te u središnjim dijelovima Portugala.

Autor članka je Redakcija sa 251 aktivnih i 907 arhiviranih članaka. Autora možete kontaktirati na email redakcija@ilijas.net.
U skladu s principima samoregulative za štampane i online medije, aktivna uloga građana, čitatelja štampe i posjetilaca web portala, u podizanju profesionalnih standarda izvještavanja, je neophodna i dragocjena. Ulaganjem prigovora na neprofesionalne ili nepotpuno objavljene sadržaje u ovim medijima, na nepravilnosti i nepoštovanje Kodeksa za štampu i online medije BiH, građani, zajedno sa novinarima, učestvuju u borbi za istinitu i pravovremenu informaciju, štiteći slobodu medija i informiranja, slobodu govora i svoje pravo na istinu. Ukoliko niste zadovoljni odgovorom IlijašNet-a (redakcija@ilijas.net), vašu prijavu možete poslati i Vijeću Za Štampu OVDJE

Povezani članci

IlijašNet je grupa osoba koje nisu politički opredijeljene po pitanju informisanja građana. Želimo da predstavimo pouzdane, relevantne i kvalitetne informacije od kojih će naši posetioci (čitaoci) imati koristi. Zato pozivamo i vas da nam se pridružite kako bi informisali o svim dešavanjima na području Ilijaša i šire.

Ako ste svjedočili nekom događaju, imate informaciju od značaja za javnost, želite prijaviti korupciju, podijeliti vašu priču, najaviti događaj, preporučiti temu, podijeliti fotografije ili video javite nam.

redakcija@ilijas.net

EvropaMagazin™ ©2009-2019 News CMS by M.D.P.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.