Ekstremne vrućine stižu u Evropu, očekuju se temperature od čak 50 stepeni! *Arhiva

Info: Aktivni članci 606, Arhivirani članci 4683

Val vrućina već danima hara Evropom, a čini da da krajem sedmice u dijelove Evrope, tačnije Španiju i Portugal, stiže još jedan val ekstremnih vrućina koji bi mogao donijeti temperature i preko 50 Celzijevih stepeni!

Jučerašnji dan bio je vrlo vruć u cijeloj središnjoj, južnoj i jugozapadnoj Europi. U Španije su već izmjerene temperature od 40 Celzijevih stepeni. U Njemačkoj su danas izmjerene temperature od 38 Celzijevih stepeni, u Španiji je najviše izmjerena temperatura danas iznosila 40,5 Celzijevih stepeni, a u Portugalu je izmjeren 41 stepen.

I sjever Evrope bilježi ekstremno visoke temperature. U Norveškoj je zabilježen 31 stepen, a na jugu Švedske čak 34 stepeni. Iako se na tom području očekuje blagi pad temperatura, jug Finske i Švedske i sutra očekuju visoke temperature, iznad 30 Celzijevih stepeni.

Val ekstremne vrućine na Pirinejskom poluotoku

Meteorološka stranica Severe Weather Europe objavila je da na Pirinejski poluotok stiže ekstremni toplinski val te da će temperature dosegnuti i vrijednosti od gotovo 50 stepeni. Visoke temperature posebno se očekuju u pojedinim dijelovima zapadne Španije te u središnjim dijelovima Portugala.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen ovdje krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu ilijasnet@gmail.com. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal IlijašNet nema obavezu postupiti po istim.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.