Evropska sedmica mobilnosti – “Krećimo se zajedno” *Arhiva

Info: Aktivni članci 599, Arhivirani članci 4683

Kampanja „Evropska sedmica mobilnosti“, koju svake godine u periodu od 16. do 22. septembra organizira Generalna direkcija za mobilnost i transport Evropske komisije, realizirana je i ove godine na području Kantona Sarajevo, na više lokacija i u organizaciji različitih ustanova i udruženja.

Ovogodišnja kampanja stavlja u središte pažnje sigurno pješačenje i biciklizam i koristi koje oni mogu imati za naše zdravlje, životnu sredinu i ekonomiju. Tema za 2019.godinu je predstavljena sloganom „Krećimo se zajedno“.

Uzimajući učešće u realizaciji ovog značajnog projekta, a u okviru svojih nadležnosti i koristeći planirane aktivnosti kampanje „Rad policije u zajednici“, policijski službenici Jedinice za saobraćaj Uprave policije MUP-a KS su u osnovnim školama „Hašim Spahić“ Ilijaš, „Mirsad Prnjavorac“ Vogošća i O.Š. „Hadžići“ iz Hadžića, održali za učenike VI-ih i VII-ih razreda predavanje na temu “Sigurno bicikliranje i hodanje”.

S obzirom na činjenicu da gradovi koji daju prednost pješačenju i vožnji bicikla u odnosu na vožnju motornih vozila, predstavljaju zdravija mjesta za život, sa manje saobraćajnih gužvi i smanjenjem ukupne zagađenosti okoline, Uprava policije MUP-a Kantona Sarajevo je dala svoj doprinos promociji ove značajne i korisne kampanje.

izvor: MUP KS

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen ovdje krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu ilijasnet@gmail.com. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal IlijašNet nema obavezu postupiti po istim.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.