Fazum Gradnja d.o.o Ilijaš: lspravak krivih navoda

Aktivni članci 719 od 742, Arhivirani članci 2689 od 2704

Predmet: lspravak krivih navoda.

Obraćamo Vam se povodom članka pod naslovom “Gradski stadion u llijašu: Radovi stagruraju, svi rokovi probijeni“, objavljenog na Vašoj web stranici od dana 30.10.2019.godine i pozivamo Vas da na istom mjestu, objavite slijedece ispravke:
U Vašoj objavi pod nazivom ,,Gradski stadion u Ilijasu. Radovi stagniraju, svi rokovi probijeni” iznijeli ste netačne, neprovjerene i neutemeljene navode.

Vezano za Vasu netacnu tvrdnju da je rok izvodenja radova od 180 dana produzen i da nije ispoštovan, zelimo da obavijestimo Vas i citatelje Vaseg portala da je prema Ugovoru broj 04/4-23-1784/19 od 26.08.2019.godine definisani rok izvodenja i zavrsetka radova 180 dana od dana uvodenja u posao odnosno od 11.09.2019. kada je izvodac uveden u novu fazu izvodenja radova a ciji pocetak je evidentiran u gradevinskom dnevniku koji je potpisan od strane nadzornog organa. Na osnovu gore navedenog mofe se lahko izracunati da je rok zavrsetka ove faze radova predviden do 08.03.2020.godine. Tabla koju ste fotografisali i objavili na Vasern portalu odnosi se na Ugovor broj 04-4-23-2567 /18 od 15.11.2018.godine i
fazu radova koja je vetć odavno zavrsena.

Vezano za Vasu kostataciju oko toga da Ii postoji pravni osnov za naplatu penala
obavjestavamo Vas da ne postoji osnov obzirom da rok izvodenja nije prekoracen a na osnovu clana 14. Ugovora o izvodenju radova, predvidena je ugovorna kazna u iznosu od 1 1.. od ukupne vrijednosti radova s tim da ne rnoze preci 5% od ukupne cijene radova. Svi radovi koji su do sada izvrseni, izvodeni su u skladu s odobrenjem za gradenje, tehnickim mjerama, propisima, normativima i standardima koji vaie za gradenje predmetne vrste gradevine a sto potvrduje i ovjeren gradevinski dnevnik od strane nadzornog organa. S tim u vezi Vasi navodi o kopanju stadiona i kako ste naveli ,,rovljenju na sve strane vjerovatno zbog gresaka” su potpuno netacni i neutemeljeni. Radove na travnjaku i atletskoj stazi stadiona izvodila je druga firma a sto ste bili duzn: i provjeriti prije objave krivih navoda, koja nema nikakve veze sa nama a navedeni radovi nisu predmet naseg vazeceg ugovora o izvodenju radova. Prema tome ponovo ponovljamo da nije napravljena nikakva pogreska niti smo kako kazete ,,kopali i rovili teren na sve strane”.

Zavrsetak I-faze izvodenja radova na izgradnji sportskog centra Ilijas-Gradski stadion prema nasern vazecem Ugovor je 08.03.2020.godine a odgovorno tvrdimo da ce radovi biti zavrseni puno prije predvidenog roka. U ovoj fazi i ovim Ugovorom izvodenja radova nije predvidena ugradnja krovne celicne konstrukcija iii kako je Vi nazivate ,,nastresnica” te Vas obavjestavarno da zavrsetkorn ove faze radova, sportski centar nece biti spreman za koristenje u svrhe za koje je i predviden.

Vezano za Vasu tvrdnju da smo privilegovani izvodac koji ne mari za rokove i na gradilistu nema radnika jer rade na obliznjem objektu mozerno kazati da apsolutno nije utemeljena i nije tacna. Radovi na Gradskom stadionu izvode se na osnovu Ugovora o gradenju a koji je potpisan nakon obavljene procedure u skladu sa javnim nabavkama. Za navedenu javnu nabavku ponude je dostavilo 7 ponudaca od kojih su dva ponudaca diskvalifikovana jer nisu ispunjavali trazene uslove. Ostalih pet ponudaca ucestvovali su u postupku e-aukcije {javnog nadmetanja} na kojoj smo izabrani kao naj povoljniji ponudac a ne kao privilegovani kako vi
tvrdite. Postupak e-aukcije i kompletna procedura maze se pogledati na portalu Agencije za javne nabavke.

U skladu sa dinamikom radova odredujemo broj i kvalifikaciju potrebene radne snage, opreme i sredstava za rad a sve kako bi se ispostovali zadati rokovi, te prema tome Vase pausalno rnisljenje da radnu snagu prebacujemo na druge objekte nije tacno niti utemeljeno.
Firma ,,Fazum gradnja” trenutno ima vise aktivnih Ugovora o izvodenju radova te svojim brojem radne snage, kvalifikacijama, opremom i sredstvima maze u potpunosti odgovoriti zadatim rokovima.

Navod da ce prva faza projekta kostati 1.690.000,00KM je takoder netacan i neprovjeren a sto ste trebali provjeriti u Ugovorima sklopljenim izmedu investitora i izvodaca radova. Na osnovu Zakona o informisanju i Zakona o slobodi pristupa informacija, bili ste dužni iznesene navode provjeriti i kod druge strane, a obzirom da to niste ucinil! i da ste iznijeli netacne, neprovjerene i lafne informacije, te time obmanuli javnost i nastetili ugledu nase firme trazimo od Vas da ovaj ispravak krivih navoda u cjelosti objavite na vasem web portalu, kako bi cjelokupna javnost bila informisana o tacnom cinjenicnom stanju.

U koliko u cjelosti ne objavite ovaj ispravak krivih navoda u roku od 5 dana, cjelokupna ova prica ce dobiti i svoj sudski epilog protiv Vaseg portala, odgovornog urednika i novinara koji je ostao anoniman.

PDF Ovdje

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen ovdje krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu redakcija@ilijas.net. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal IlijašNet nema obavezu postupiti po istim.
Šaljite nam vijesti, fotografije, najave, informacije bilo kakve vrste i mi ćemo ih objaviti ukoliko su prikladnog sadržaja i ne krše pravila sajta! Vaše dojave možete slati putem forme klikom na Dojavi Vijest ispod, na mail redakcija@ilijas.net ili porukom na Facebook fan stranici klikom ovdje.

Ako ste svjedočili nekom događaju, imate informaciju od značaja za javnost, želite prijaviti korupciju, podijeliti vašu priču, najaviti događaj, preporučiti temu, podijeliti fotografije ili video javite nam.

redakcija@ilijas.net

EvropaMagazin™ ©2009-2019 News CMS by M.D.P.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.