FHMZBiH: Narednih dana snijeg i minusi *Arhiva

Najniža temperatura zraka izmjerena je jutros na Sokocu i to minus 20 stepeni, a najviša u Banjaluci minus jedan.

BiHIlijaš

Snijeg i minusi očekuju se u narednim danima u Bosni i Hercegovini, javlja Anadolu Agency (AA).

Prema podacima Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH (FHMZBiH), jutros je u Bosni i Hercegovini bilo pretežno oblačno vrijeme. Po kotlinama i uz riječne tokove bilo je magle ili niskih oblaka.

Najniža temperatura zraka izmjerena je jutros na Sokocu i to minus 20 stepeni, a najviša u Banjaluci minus jedan. Temperatura od minus 16 stepeni zabilježena je na Bjelašnici, Srebrenici minus 11, Ivan Sedlu i Sarajevu minus 10, Bugojnu, Grudama, Širokom Brijegu, Tuzli, Zenici i Zvorniku minus osam, Stocu minus sedam, Doboju i Trebinju minus šest, zatim Bijeljini i Livnu minus pet, Gradačcu i Mostaru minus četiri, Brčkom, Prijedoru i Sanskom Mostu minus tri, Bihaću i Neumu minus dva i Banja Luci minus jedan stepen Celzijusa.

Danas se u BiH očekuje pretežno oblačno vrijeme. Prema kraju dana ili u večernjim satima snijeg ili susnježica se očekuje u većini područja. Na sjeveru i sjeverozapadu Bosne je moguća i kiša. Najviša dnevna temperatura od minus jedan do pet, na sjeverozapadu Bosne do sedam stepeni.

Oblačno vrijeme sa snijegom, prema prognozi FHMZBiH, očekuje se i u srijedu. U Posavini i Krajini je moguća i kiša. U Hercegovini sa kišom i snijegom. Jutarnja temperatura od minus četiri do dva, na jugu od minus jedan do tri, a najviša dnevna od minus jedan do četiri, na jugu od dva do šest stepeni.

I u četvrtak se očekuje oblačno vrijeme, a u većem dijelu BiH sa snijegom. Ponegdje na sjeverozapadu Bosne i jugu Hercegovine je moguća kiša. Očekivana visina novog snježnog pokrivača uglavnom od dva do deset, ponegdje do 15 centimetara. Jutarnja temperatura od minus sedam do minus dva, na jugu od minus jedan do četiri, a najviiša dnevna od minus tri do tri, na jugu od dva do šest stepeni Celzijusa.

Na kraju radne sedmice očekuje se također pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima i dio prijepodneva ponegdje u Bosni sa slabim snijegom, a u Hercegovini sa kratkotrajnom kišom. Jutarnja temperatura od minus osam do minus dva, na jugu od minus jedan do četiri, a najviša dnevna od minus pet do jedan, na jugu od jedan do pet stepeni.

Autor članka je Redakcija sa 119 aktivnih i 1032 arhiviranih članaka. Autora možete kontaktirati na email redakcija@ilijas.net.
U skladu s principima samoregulative za štampane i online medije, aktivna uloga građana, čitatelja štampe i posjetilaca web portala, u podizanju profesionalnih standarda izvještavanja, je neophodna i dragocjena. Ulaganjem prigovora na neprofesionalne ili nepotpuno objavljene sadržaje u ovim medijima, na nepravilnosti i nepoštovanje Kodeksa za štampu i online medije BiH, građani, zajedno sa novinarima, učestvuju u borbi za istinitu i pravovremenu informaciju, štiteći slobodu medija i informiranja, slobodu govora i svoje pravo na istinu. Ukoliko niste zadovoljni odgovorom IlijašNet-a (redakcija@ilijas.net), vašu prijavu možete poslati i Vijeću Za Štampu OVDJE

Povezani članci

IlijašNet je grupa osoba koje nisu politički opredijeljene po pitanju informisanja građana. Želimo da predstavimo pouzdane, relevantne i kvalitetne informacije od kojih će naši posetioci (čitaoci) imati koristi. Zato pozivamo i vas da nam se pridružite kako bi informisali o svim dešavanjima na području Ilijaša i šire.

Ako ste svjedočili nekom događaju, imate informaciju od značaja za javnost, želite prijaviti korupciju, podijeliti vašu priču, najaviti događaj, preporučiti temu, podijeliti fotografije ili video javite nam.

redakcija@ilijas.net

EvropaMagazin™ ©2009-2019 News CMS by M.D.P.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.