Firma Halilović iz Ilijaša na sajmu Biofach America *Arhiva

Info: Aktivni članci 350, Arhivirani članci 4695

Vanjskotrgovinska komora Bosne i Hercegovine u partnerstvu sa USAID/Sweden FARMA II projektom organizirala je zajednički nastup bosanskohercegovačkih kompanija iz sektora prerade ljekovitog i aromatičnog bilja i proizvodnje organskih proizvoda na Međunarodnom sajmu “NATURAL PRODUCTS EXPO EAST 2019 – BIOFACH AMERICA” koji se održava od 12. do 14. septembra 2019. godine u Baltimoru (SAD).

Na štandu Bosne i Hercegovine, ukupne površine 36 m2 i pod rednim brojem 809, svoje proizvode izlažu kompanije HALILOVIĆ Ilijaš, ANĐELIĆ Trebinje i ELMAR Trebinje, dok Vanjskotrgovinska komora BiH kataloški predstavlja ostale kompanije iz ovog sektora.

Nastup kompanija iz Bosne i Hercegovine organiziran je s ciljem uspostavljanja direktnih kontakata sa potencijalnim kupcima i upoznavanja sa poslovnim mogućnostima koje se pružaju za bh. kompanije na tržištu SAD-a.

Bosna i Hercegovina je prošle godine izvezla 39 miliona KM proizvoda iz sektora ljekovitog i aromatičnog bilja, gljiva, šumskog voća, začina i eteričnih ulja, na 44 tržišta širom svijeta.

Na dvanaestom mjestu po vrijednosti izvoza iz ovog sektora je tržište SAD-a, sa vrijednosti izvoza od gotovo 1 milion KM. Cilj nastupa na ovom sajmu je da se ta vrijednost poveća.

Zahvaljujući bogatom biodiverzitetu i velikom broju certificiranih proizvođača (uključujući organske), Bosna i Hercegovina se ubraja u jednu od najkonkurentnijih zemalja svijeta u ovom sektoru, saopćeno je iz VTK BiH

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen ovdje krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu ilijasnet@gmail.com. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal IlijašNet nema obavezu postupiti po istim.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.