Forto podnosi krivičnu prijavu zbog nabavke u Domu zdravlja Kantona Sarajevo

Redakcija 30. apr 2021 ID: 15116

Premijer Kantona Sarajevo Edin Forto objavio je da podnosi krivičnu prijavu.

Razlog je jedna od nabavki JU Dom zdravlja KS u toku pandemije, a objavio je i detalje.

Zatekli smo u domovima zdravlja dva rendgen aparata koji su plaćeni, svaki po 150.000 KM bez PDV-a. Nabavljeni su tako što je preskočena standardna procedura javne nabavke. Na primjer, nije bio tender pa da se jave firme direktno – pozvana je samo jedna firma i s njom je sklopljen ugovor u roku od dva dana”, rekao je Forto.

Kako je objasnio, sve se desilo u novembru 2020. godine u jeku pandemije.

Hitna procedura je, kako je rekao, upravo zato bila i razumljiva.

Ali šta se desilo – kada su stigli aparati, jedan je otvoren nakon dva mjeseca, a drugi nije nikada. Spakovan je i stoji u ćošku“, objasnio je Forto.

Čini se da nabavka i nije bila toliko hitna.

Premijer Forto je napomenuo da se raspitao, te da isti takav aparat je nabavljen van KS, po istoj proceduri, za cijenu koja je za 60.000 KM niža od plaćene u KS.

Na kraju videa, potpisao je i krivičnu prijavu protiv odgovornih koja će biti proslijeđena Tužilaštvu Kantona Sarajevo.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen ovdje krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Sadržaj iznad je u naš sistem unešen 30. apr 2021 @18:33 od strane autora Redakcija osim ako nije navedeno drugačije (preuzeto, izvor obavezan) i numerisan je unikatnim brojem SN1/2104-301833-15116 koji možete koristiti tokom prijave kako bi znali o kojem se sadržaju radi. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu ilijasnet@gmail.com. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal IlijašNet nema obavezu postupiti po istim. Komentari na društvenim mrežama ne predstavljaju stavove portala IlijašNet te su odgovornost autora komentara.
Želite li dostaviti saopćenje za javnost, dojaviti vijest, najaviti događaj ili se reklamirati na portalu IlijašNet kontaktirajte nas na:
Email: ilijasnet@gmail.com
Viber poruke: +387 62 118 465
Facebook poruke: Facebook Poruka

Povezani članci

Back to top button