Fudbalske legende Ilijaša – Fadil Hodžić

IlijašSport

Predstavljanje legendi fudbala grada Ilijaša.

Fadil Hodžić

Fadil Hodžić je rođen 8.januara 1970. godine u Ilijašu.
Igračku karijeru započeo je u NK Sloga iz Ilijaša u kojoj je prvotimac postao već u 17. godini. Karijeru je nastavio u tadašnjem jakom drugoligašu Mogrenu iz Budve, iz kojeg je prešao u FK Željezničar iz Sarajeva, u kojem su ga trenirala poznta trenerska imena Milan Ribar i Mišo Smailović.

U vrijeme agresije na našu zemlju, početkom 1992.godine, otišao je u Njemačku gdje je igrao za drugoligašku ekipu SSSV Ulm, a po povratku 1996. pristupio je FK Rudar za kojeg je debitirao u 21. kolu protiv Gradine (1:1) u Srebreniku.

Bio je član NK Varteks iz Varaždina (Hrvatska), Čelika (Zenica), Olimpika (Sarajevo) i na kraju u matičnom klubu NK Ilijaš u kojem je završio bogatu igračku karijeru.

Po završetku igračke karijere posvetio se trenerskom pozivu. Radio je u dva navrata u NK Ilijaš, s kojim je izborio plasman u Drugu ligu-Centar, NK Ozren iz Semizovca kojeg je uveo u Drugu ligu, zatim naredne sezone u Prvu ligu FBiH, te 2,5 godine SAŠK Napredak iz Sarajeva, koji se takmičio u Prvoj ligi Federacije BiH.

Trenutno je trener FK Rudar Kakanj.

Autor članka je Redakcija sa 129 aktivnih i 1032 arhiviranih članaka. Autora možete kontaktirati na email redakcija@ilijas.net.
U skladu s principima samoregulative za štampane i online medije, aktivna uloga građana, čitatelja štampe i posjetilaca web portala, u podizanju profesionalnih standarda izvještavanja, je neophodna i dragocjena. Ulaganjem prigovora na neprofesionalne ili nepotpuno objavljene sadržaje u ovim medijima, na nepravilnosti i nepoštovanje Kodeksa za štampu i online medije BiH, građani, zajedno sa novinarima, učestvuju u borbi za istinitu i pravovremenu informaciju, štiteći slobodu medija i informiranja, slobodu govora i svoje pravo na istinu. Ukoliko niste zadovoljni odgovorom IlijašNet-a (redakcija@ilijas.net), vašu prijavu možete poslati i Vijeću Za Štampu OVDJE

Povezani članci

IlijašNet je grupa osoba koje nisu politički opredijeljene po pitanju informisanja građana. Želimo da predstavimo pouzdane, relevantne i kvalitetne informacije od kojih će naši posetioci (čitaoci) imati koristi. Zato pozivamo i vas da nam se pridružite kako bi informisali o svim dešavanjima na području Ilijaša i šire.

Ako ste svjedočili nekom događaju, imate informaciju od značaja za javnost, želite prijaviti korupciju, podijeliti vašu priču, najaviti događaj, preporučiti temu, podijeliti fotografije ili video javite nam.

redakcija@ilijas.net

EvropaMagazin™ ©2009-2019 News CMS by M.D.P.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.