Fudbalske legende Ilijaša – Igor Ilić

IlijašSport

Igor Ilić je rođen 16.10. 1977.godine u Ilijašu

Igrao je u juniorima zagrebačkog Dinama, u generaciji s kasnijim hrvatskim reprezentativcima Josipom Šimićem i Igorom Bišćanom. Nakon završetka juniorskog staža igrao je za FK Rudar Kakanj, NK Široki Brijeg, HNK Grude, NK Posušje te ponovno Rudar (sedam uzastopnih sezona). Zadnji klub za koji je igrao bila je uskopaljska Sloga.

Sigurno jedan od najtaletovanijih fudbalskih igrača sa naše općine Ilijaš, spletom okolnosti nije zaigrao za neki veliki evropski klub, posljednja generacija yu fudbala. Veliki trag je ostavio u BH fudbalu igrajući za mnoge klubove, a najveći trag je ostavio u FK Rudar Kakanj.

Živi u Ilijašu ,oženjen, bavi se ugostiteljstvom i veliki je humanista.

Njegov najveći uspjeh je da je veliki čovjek kojeg svi vole u našem gradu.

Autor članka je Redakcija sa 267 aktivnih i 907 arhiviranih članaka. Autora možete kontaktirati na email redakcija@ilijas.net.
U skladu s principima samoregulative za štampane i online medije, aktivna uloga građana, čitatelja štampe i posjetilaca web portala, u podizanju profesionalnih standarda izvještavanja, je neophodna i dragocjena. Ulaganjem prigovora na neprofesionalne ili nepotpuno objavljene sadržaje u ovim medijima, na nepravilnosti i nepoštovanje Kodeksa za štampu i online medije BiH, građani, zajedno sa novinarima, učestvuju u borbi za istinitu i pravovremenu informaciju, štiteći slobodu medija i informiranja, slobodu govora i svoje pravo na istinu. Ukoliko niste zadovoljni odgovorom IlijašNet-a (redakcija@ilijas.net), vašu prijavu možete poslati i Vijeću Za Štampu OVDJE

Povezani članci

IlijašNet je grupa osoba koje nisu politički opredijeljene po pitanju informisanja građana. Želimo da predstavimo pouzdane, relevantne i kvalitetne informacije od kojih će naši posetioci (čitaoci) imati koristi. Zato pozivamo i vas da nam se pridružite kako bi informisali o svim dešavanjima na području Ilijaša i šire.

Ako ste svjedočili nekom događaju, imate informaciju od značaja za javnost, želite prijaviti korupciju, podijeliti vašu priču, najaviti događaj, preporučiti temu, podijeliti fotografije ili video javite nam.

redakcija@ilijas.net

EvropaMagazin™ ©2009-2019 News CMS by M.D.P.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.