Fudbalske legende Ilijaša – Milomir Odović

IlijašSport

Predstavljanje legendi fudbala grada Ilijaša.

Milomir Odović

5c39176d37cd4Svoju je igračku karijeru počeo u fudbalskog klubu Ilijaš (Sloga) sa 15 godina, da bi nakon  2 godine prešao u Željin podmladak, odakle je ubrzo prešao u prvi tim. 1974 godine je debitovao za prvu ekipu kluba sa Grbavice, te godinama bio jedan od najboljih veznih igrača Prve lige.

Bio je član šampionske ekipe Želje. Sve do 1984 godine (punih 10 godina), bio je standardni prvotimac, da bi sa 29 godina otišao u inostranstvo. Igrao je u Festu i Spitalu iz Austrije, a danas je jedan od najboljih trenera BiH.

5c3917a861857

Autor članka je Redakcija sa 129 aktivnih i 1032 arhiviranih članaka. Autora možete kontaktirati na email redakcija@ilijas.net.
U skladu s principima samoregulative za štampane i online medije, aktivna uloga građana, čitatelja štampe i posjetilaca web portala, u podizanju profesionalnih standarda izvještavanja, je neophodna i dragocjena. Ulaganjem prigovora na neprofesionalne ili nepotpuno objavljene sadržaje u ovim medijima, na nepravilnosti i nepoštovanje Kodeksa za štampu i online medije BiH, građani, zajedno sa novinarima, učestvuju u borbi za istinitu i pravovremenu informaciju, štiteći slobodu medija i informiranja, slobodu govora i svoje pravo na istinu. Ukoliko niste zadovoljni odgovorom IlijašNet-a (redakcija@ilijas.net), vašu prijavu možete poslati i Vijeću Za Štampu OVDJE

Povezani članci

IlijašNet je grupa osoba koje nisu politički opredijeljene po pitanju informisanja građana. Želimo da predstavimo pouzdane, relevantne i kvalitetne informacije od kojih će naši posetioci (čitaoci) imati koristi. Zato pozivamo i vas da nam se pridružite kako bi informisali o svim dešavanjima na području Ilijaša i šire.

Ako ste svjedočili nekom događaju, imate informaciju od značaja za javnost, želite prijaviti korupciju, podijeliti vašu priču, najaviti događaj, preporučiti temu, podijeliti fotografije ili video javite nam.

redakcija@ilijas.net

EvropaMagazin™ ©2009-2019 News CMS by M.D.P.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.