Gazi Husrev-begova medresa u Sarajevu sutra obilježava 482 godine *Arhiva

Manifestaciji će prisustvovati visoki zvaničnici vjerskog, kulturnog i javnog života Bosne i Hercegovine

BiH

Gazi Husrev-begova medresa u Sarajevu sutra obilježava 482. godišnjicu neprekidnog odgojno-obrazovnog rada.

Povodom toga održat će se centralna svečanost u amfiteatru Gazi Husrev-begove medrese. Na akademiji, pored ostalog, bit će dodijeljena posebna priznanja za afirmaciju te odgojno-obrazovne ustanove njenim svršenicima: Džemalu Salihspahiću, bivšem direktoru Gazi Husrev-begove medrese, i prof. dr. Fahiri Fejzić-Čengić, redovnoj profesorici na Fakultetu političkih nauka u Sarajevu, kao i brojna druga priznanja i zahvalnice.

Svečanosti će prisustvovati visoki zvaničnici vjerskog, kulturnog i javnog života Bosne i Hercegovine, saopćeno je iz ove medrese.

Istog dana bit će održana i svečana sjednica Nastavničkog vijeća povodom Dana škole.

TAGOVI:
/
Autor članka je Redakcija sa 132 aktivnih i 1032 arhiviranih članaka. Autora možete kontaktirati na email redakcija@ilijas.net.
U skladu s principima samoregulative za štampane i online medije, aktivna uloga građana, čitatelja štampe i posjetilaca web portala, u podizanju profesionalnih standarda izvještavanja, je neophodna i dragocjena. Ulaganjem prigovora na neprofesionalne ili nepotpuno objavljene sadržaje u ovim medijima, na nepravilnosti i nepoštovanje Kodeksa za štampu i online medije BiH, građani, zajedno sa novinarima, učestvuju u borbi za istinitu i pravovremenu informaciju, štiteći slobodu medija i informiranja, slobodu govora i svoje pravo na istinu. Ukoliko niste zadovoljni odgovorom IlijašNet-a (redakcija@ilijas.net), vašu prijavu možete poslati i Vijeću Za Štampu OVDJE

Povezani članci

IlijašNet je grupa osoba koje nisu politički opredijeljene po pitanju informisanja građana. Želimo da predstavimo pouzdane, relevantne i kvalitetne informacije od kojih će naši posetioci (čitaoci) imati koristi. Zato pozivamo i vas da nam se pridružite kako bi informisali o svim dešavanjima na području Ilijaša i šire.

Ako ste svjedočili nekom događaju, imate informaciju od značaja za javnost, želite prijaviti korupciju, podijeliti vašu priču, najaviti događaj, preporučiti temu, podijeliti fotografije ili video javite nam.

redakcija@ilijas.net

EvropaMagazin™ ©2009-2019 News CMS by M.D.P.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.