Google radi veliki ‘makeover’: Pogledajte kako će vaše aplikacije uskoro izgledati *Arhiva

Novi dizajn iz Googlea sve njegove popularne aplikacije pokušava ogoliti od suvišnih boja i vizualnih smetnji, a najnoviji video konačno prikazuje kako će sve izgledati u akciji

Zanimljivosti

Google prema najnovijim izvješćima radi na velikom broju izmjena u svojim aplikacijama koje, čini se, planira prilično izmjeniti. Prvi video koji demonstrira Material Design izašao je s najavom onoga što možemo očekivati od nadolazećeg redizajna za aplikacije na Androidu poput Gmaila, Google Photosa, Google Drivea i mnogih drugih. Sve promjene koje ćete upravo vidjeti navodno će izaći u sklopu redizajna, prenosi Tportal.hr

Sam video napravili su dizajneri Adam Grabowski i Nicolo Bianchino koji su među ostalim radili na razvoju Material Designa. Namjena isječka je demonstracija nadograđenog sustava dizajna internim timovima. Nakon što je video bio prebačen u ‘privatni mod’ na Vimeu, nije mu trebalo dugo da se pojavi na YouTubeu gdje ga mogu vidjeti apsolutno svi.

Kada izlazi?

Svi noviteti koje vidite u videu radne su verzije dizajna te nipošto ne predstavljaju konačni proizvod. Premda postoje veliki izgledi da će novi Gmail, Photos i ostale aplikacije ličiti na ovo što smo malo prije vidjeli, velika je vjerojatnost da će barem neke elemente u jednom trenu mijenjati.

Izvor: Tportal.hr
Foto: Screenshot – Google
Video credit: Google – YouTube

Autor članka je Redakcija sa 119 aktivnih i 1032 arhiviranih članaka. Autora možete kontaktirati na email redakcija@ilijas.net.
U skladu s principima samoregulative za štampane i online medije, aktivna uloga građana, čitatelja štampe i posjetilaca web portala, u podizanju profesionalnih standarda izvještavanja, je neophodna i dragocjena. Ulaganjem prigovora na neprofesionalne ili nepotpuno objavljene sadržaje u ovim medijima, na nepravilnosti i nepoštovanje Kodeksa za štampu i online medije BiH, građani, zajedno sa novinarima, učestvuju u borbi za istinitu i pravovremenu informaciju, štiteći slobodu medija i informiranja, slobodu govora i svoje pravo na istinu. Ukoliko niste zadovoljni odgovorom IlijašNet-a (redakcija@ilijas.net), vašu prijavu možete poslati i Vijeću Za Štampu OVDJE

Povezani članci

IlijašNet je grupa osoba koje nisu politički opredijeljene po pitanju informisanja građana. Želimo da predstavimo pouzdane, relevantne i kvalitetne informacije od kojih će naši posetioci (čitaoci) imati koristi. Zato pozivamo i vas da nam se pridružite kako bi informisali o svim dešavanjima na području Ilijaša i šire.

Ako ste svjedočili nekom događaju, imate informaciju od značaja za javnost, želite prijaviti korupciju, podijeliti vašu priču, najaviti događaj, preporučiti temu, podijeliti fotografije ili video javite nam.

redakcija@ilijas.net

EvropaMagazin™ ©2009-2019 News CMS by M.D.P.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.