FotoIlijaš

Gornja Luka: Pješaci na kolovozu zbog ograde umjesto trotoara

Na poziv nekoliko mještana i čitatelja našeg portala donosimo vam vrlo zanimljivu situaciju u nedavno asfaltiranoj ulici u Gornjoj Luci, naselju koje pripada MZ Luka a glavna je pristupna saobraćajnica u IZ Luka.

PROMO

Ova ograda, ne samo da je narušila izgled kompletne ulice već je kreirala rizičnu zonu za pješaake i bicikliste koji se kreću ovuda, posebno pješake učenike.

Razgovarali smo sa vlasnikom ograde koji nam je kazao da je ista postavljena prije nego je ulica rađena, te da on (vlasnik) nije branio da ista bude uklonjena, međutim kako se sve odigralo ona je i dalje tu a kako kaže nadležni nisu bili spremni na pogodbu a on je đaba neće predati.

Prekid trotoara je u ovom dijelu ulice karakterističan po pitanju rizika jer se nalazi na krivini i raskrsnici što još više otežava preglednost, kako pješacima tako i vozačima.

Vozači automobila brzo ulijeću u krivinu koja je veoma nepregledna i ne mogu na vrijeme da uoče pješake i bicikliste. Prije nekoliko dana me zamalo udario automobil dok sam prolazio ovuda. Nije išao tako brzo, ali je iz drugog pravca naišao kamion, a ulica na ovom dijelu je uska, na svu sreću uspio je da stane” kazao nam je stanovnik  ovog naselja, koji kako kaže ovuda prolazi bar dva puta dnevno.

On je dodao da bi nadležni morali što prije da reaguju i riješe ovaj problem kako bi se povećala bezbjednost pješaka i biciklista, jer ovo ovako ne smije biti, nije sigurno.

Informacije koje se tiču ovog problema nama su uskraćene, tako da o tome dalje ne možemo komentarisati, ali vam donosimo fotografije sa lica mjesta da sami vidite o čemu se radi.

5f75744b29ec3 5f757451524c2 5f75745e3db5b

Povezani članci

Back to top button