Gornja Misoča: Sanacija štete nakon poplave *Arhiva

Ilijaš

Po nalogu Općine Ilijaš, počela sanacija i čisćenje potočnog korita kao i putnih prilaza u G. Misoči. 

Nakon nevremena koje je pogodilo ovaj dio Ilijaša šteta koja je napravljena uglavnom je nanos na njivama kao i  veliki nanosi zemlje i kamenja na lokalne puteve. Općina Ilijaš danas je trebala poslati komisiju koja bi, ili je trebala proglasiti stanje elementarne nepogode u ovom dijelu. Tačne informacije nismo dobili, jedino što smo uspjeli saznati jeste to da je CZ Ilijaš na teren izašla isti dan ali da reakcije nije bilo bez pritiska savjeta mjesne zajednice.

Više informacija i detalja donosimo vam uskoro a napominjemo da se radi o području za koje se od ranije zna da je poznato po ovim problemima plavljenja i to u većim količinama.  Ispitat ćemo koliko je  CZ Iijaš (Komadant Štaba CZ Općine je Općinski Načelnik) bila zainteresovana za prevenciju problema za koji se još od ranije zna.

Napominjemo da je poznato da su se i kroz historiju u ovom dijelu dešavale poplave kao što je  1936. godine, 1959. godine  i 1974. godine kada su štete bile ogromne ne samo po njive i korito potoka već je cijela infrastruktura bila oštečena.

Izvođač radova za saniraje  štete je firma  Bilal d.o.o Misoča.

Autor članka je Redakcija sa 256 aktivnih i 907 arhiviranih članaka. Autora možete kontaktirati na email redakcija@ilijas.net.
U skladu s principima samoregulative za štampane i online medije, aktivna uloga građana, čitatelja štampe i posjetilaca web portala, u podizanju profesionalnih standarda izvještavanja, je neophodna i dragocjena. Ulaganjem prigovora na neprofesionalne ili nepotpuno objavljene sadržaje u ovim medijima, na nepravilnosti i nepoštovanje Kodeksa za štampu i online medije BiH, građani, zajedno sa novinarima, učestvuju u borbi za istinitu i pravovremenu informaciju, štiteći slobodu medija i informiranja, slobodu govora i svoje pravo na istinu. Ukoliko niste zadovoljni odgovorom IlijašNet-a (redakcija@ilijas.net), vašu prijavu možete poslati i Vijeću Za Štampu OVDJE

Povezani članci

IlijašNet je grupa osoba koje nisu politički opredijeljene po pitanju informisanja građana. Želimo da predstavimo pouzdane, relevantne i kvalitetne informacije od kojih će naši posetioci (čitaoci) imati koristi. Zato pozivamo i vas da nam se pridružite kako bi informisali o svim dešavanjima na području Ilijaša i šire.

Ako ste svjedočili nekom događaju, imate informaciju od značaja za javnost, želite prijaviti korupciju, podijeliti vašu priču, najaviti događaj, preporučiti temu, podijeliti fotografije ili video javite nam.

redakcija@ilijas.net

EvropaMagazin™ ©2009-2019 News CMS by M.D.P.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.