Gornja Misoča: Sanacija štete nakon poplave *Arhiva

Info: Aktivni članci 598, Arhivirani članci 4683

Po nalogu Općine Ilijaš, počela sanacija i čisćenje potočnog korita kao i putnih prilaza u G. Misoči. 

Nakon nevremena koje je pogodilo ovaj dio Ilijaša šteta koja je napravljena uglavnom je nanos na njivama kao i  veliki nanosi zemlje i kamenja na lokalne puteve. Općina Ilijaš danas je trebala poslati komisiju koja bi, ili je trebala proglasiti stanje elementarne nepogode u ovom dijelu. Tačne informacije nismo dobili, jedino što smo uspjeli saznati jeste to da je CZ Ilijaš na teren izašla isti dan ali da reakcije nije bilo bez pritiska savjeta mjesne zajednice.

Više informacija i detalja donosimo vam uskoro a napominjemo da se radi o području za koje se od ranije zna da je poznato po ovim problemima plavljenja i to u većim količinama.  Ispitat ćemo koliko je  CZ Iijaš (Komadant Štaba CZ Općine je Općinski Načelnik) bila zainteresovana za prevenciju problema za koji se još od ranije zna.

Napominjemo da je poznato da su se i kroz historiju u ovom dijelu dešavale poplave kao što je  1936. godine, 1959. godine  i 1974. godine kada su štete bile ogromne ne samo po njive i korito potoka već je cijela infrastruktura bila oštečena.

Izvođač radova za saniraje  štete je firma  Bilal d.o.o Misoča.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen ovdje krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu ilijasnet@gmail.com. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal IlijašNet nema obavezu postupiti po istim.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.