Grad Visoko i Udruženje pčelara „Behar“ Visoko ugostili kolege pčelare iz susjednih općina *Arhiva

Info: Aktivni članci 515, Arhivirani članci 3594

Nadležna Služba za finansije, privredu i društvene djelatnosti Grada Visoko, u saradnji sa Udruženjem pčelara “Behar” Visoko, organizovala je stručno predavanje na temu: “Kako savladati loše vremenske prilike i pripremiti pčelinja društva za šumsku i livadsku pašu brdsko-planinskog područja” sa diskusijom o važnosti poznavanja ranih pčelinjih paša, polenskoj i voćnoj paši i njenom uticaju na razvoj pčelinjeg društva.

Predavanje je održao dipl.ing. šumarstva Samir Omerović.

Predavanju su prisustvovali i kolege pčelari iz susjednih općina/gradova: Sarajevo, Fojnica, Breza, Ilijaš i Kakanj.

Poslije predavanja i edukativnog dijela, druženje je nastavljeno u prostorijama Udruženja pčelara „Behar“ Visoko, gdje su visočki pčelari i kolege pčelari iz drugih općina/gradova imali priliku razgovarati i razmijeniti iskustva o načinu i tehnikama pčelarenja. Također predavanju su prisustvovali i polaznici „Škole pčelarstva za početnike“.

Služba za finansije, privredu i društvene djelatnosti
Press Grada Visoko

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen ovdje krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu ilijasnet@gmail.com. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal IlijašNet nema obavezu postupiti po istim.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.