Grad Visoko: Obavijest za vlasnike pčelinjih zajednica

Info: Aktivni članci 325, Arhivirani članci 4695

Obavještavaju se vlasnici pčelinjih zajednica koji su upisani u Registar pčelara da su obavezni ažurirati brojno stanje zajednica u Registru pčelara.

Prijavu brojnog stanja mogu izvršiti u Službi za finansije,privredu i društvene djelatnosti Grada Visoko pozivom na broj telefona 032/732-512 i 032/732-516.

Takođe ovim putem obavještavamo vlasnike minimalno 20 (dvadeset ) pčelinjih zajednica da je Budžetom Federacije predviđena novčana podrška i to :

1. 6 (šest )KM po košnici za fizička lica
2. 15 (petnaest ) KM po košnici za pravna lica i obrte

Nakon prijave brojnog stanja Služba će za lica koja ispunjavaju navedene uslove obrasce za novčanu podršku dostaviti Udruženju pčelara “Behar”.

Preuzimanje obrazaca će se vršiti u dogovoru sa predsjednikom udruženja ,a iste je potrebno dostaviti Ministarstvu za poljoprivredu,šumarstvo i vodoprivredu Zeničko-dobojskog kantona do 15.05. 2020. godine.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen ovdje krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu ilijasnet@gmail.com. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal IlijašNet nema obavezu postupiti po istim.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.