Grad Visoko: Podaci na stranici “Eko-Akcije” nisu provjereni i validni *Arhiva

Info: Aktivni članci 515, Arhivirani članci 3594

Obzirom da su na web stranici http://zrak.ekoakcija.org/visoko objavljeni podaci za indeks kvaliteta zraka na području grada Visokog koji je ocijenjen kao NEZDRAV, Gradska uprava Visoko je u cilju informisanja javnosti zatražila tumačenje registrovanih vrijednosti i uzroke ovakvog stanja kvaliteta zraka od Instituta „Kemal Kapetanović” u Zenici, koji vrši mjerenja i upravija mjernom stanicom, te posjeduje relavantne podatke o stanju kvaliteta zraka na području grada Visoko.

Institut „Kemal Kapetanović” u Zenici je Gradskoj upravi Visoko dostavio informaciju u kojoj se navodi: „ Za proračun Indeksa kvaliteta zraka, na stranici Eko – Akcija, koriste se „sirovi- podaci koji nisu provjereni i validni, te često dolazi do prikazvanja nerealno visokih vrijednosti indeksa kvaliteta zraka.”

U prilogu obavještenja dostavljamo informaciju Instituta „Kemal Kapetanović” u Zenici u cijelosti.

5defce9c42a7f 5defcea4289c5 5defcea68947f

PRESS GRADA VISOKO

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen ovdje krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu ilijasnet@gmail.com. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal IlijašNet nema obavezu postupiti po istim.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.