Građani oprez: Zrak u Sarajevu, Visokom i Ilijašu vrlo nezdrav *Arhiva

Najgore stanje ovog jutra je u Visokom. Indeks iznosi 236 - vrlo nezdrav. Neznatno bolje stanje je u Ilijašu. Indeks je 206 - vrlo nezdrav.

Info: Aktivni članci 455, Arhivirani članci 4169

Zrak je vrlo nezdrav u većem dijelu glavnog grada Bosne i Hercegovine. Slično stanje sa zagađenjem zraka je i u još nekim gradovima, pokazuju podaci dostupni na web stranici Eko Akcije. Najgore stanje je u Visokom.

Kao i prethodnih dana, najgore stanje je na području Bjelava. Mjerna stanica postavljena u ovom sarajevskom naselju je izmjerila indeks kvaliteta zraka 224 – vrlo nezdrav.

Indeks izmjeren kod Ambasade Sjedinjenih Američkih Država je 219 – vrlo nezdrav, kod Vijećnice 202 – vrlo nezdrav i na Otoci – 187 – nezdrav.

Podaci o zagađenju zraka na Ilidži nisu opet poznati jer je, kako je navela Eko Akcija, monitor mjerne stanice u kvaru.

Najgore stanje ovog jutra je u Visokom. Indeks iznosi 236 – vrlo nezdrav. Neznatno bolje stanje je u Ilijašu. Indeks je 206 – vrlo nezdrav.

5df34910d2952

U cijeloj Zenici je zrak okarakterisan kao nezdrav. Mjerna stanica u mjestu Brist je izmjerila indeks 181, na Vranduku 175, u Centru i Radakovu 161.

U Tuzli je zrak nezdrav odnosno umjereno zagađen. Mjerna stanica Skver je izmjerila indeks 156 – nezdrav, a Bukinje 85 – umjereno zagađen.

Zrak je nezdrav i u Lukavcu i Jajcu. Indeks u Lukavcu iznosi 155, a u Jajcu 153.

U Prijedoru je kvalitet zraka okarakterisan kao nezdrav za osjetljive grupe. Indeks je 124.

Monitor mjerne stanice u Kaknju je u kvaru, navode iz Eko Akcije.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen ovdje krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu ilijasnet@gmail.com. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal IlijašNet nema obavezu postupiti po istim.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.