Građani Sarajeva traže pravdu za Dženana, Davida i svu djecu

BiH

Više od 300 Sarajlija se okupilo u centru grada tražeći pravdu za Dženana Memića, Davida Dragičevića i svu bosanskohercegovačku djecu, a protestna šetnja krenula je sa platoa sarajevskog BBI centra.

Sa platoa je, kako piše portal Klix.ba, krenulo blizu 300 ljudi, a kreću se prema Sebilju. Glavna parola protestne šetnje je “pravda”.

Okupili su se kako bi se solidarisali s porodicom i prijateljima tragično stradalih mladića u Sarajevu i Banjoj Luci. Očekuje se da će se skupu pridružiti još građana.

Na skupu se nalazi i Muriz Memić, otac tragično stradalog Dženana Memića, koji je ujedno i jedan od inicijatora protestne šetnje u Sarajevu.

“Tražim pravdu 1.050 dana, na ulici. Sve se zna, i ko je nalogodavac i ko je ubica. Doći ću na kraju do pravde. Država ne radi svoj posao, čekamo Tužilaštvo BiH da otvori istragu i da konačno rade svoj posao”, kazao je Memić.

Naveo je nove zahtjeve: ostavka komesara Mevludina Halilovića, hapšenje svjedokinje Alise Mutap i hapšenje glavne tužiteljice Kantonalnog tužilaštva KS Dalide Burzić.

“Jedan od zahtjeva bit će i prema EU Komisiji, tražim da prisustvuje moj advokat na njihovom sastanku s Milanom Tegeltijom. Tražit ću da se otvori istraga i da u toj istrazi učestvuje i neko od predstavnika institucija EU”, rekao je Memić.

Autor članka je Redakcija sa 119 aktivnih i 1032 arhiviranih članaka. Autora možete kontaktirati na email redakcija@ilijas.net.
U skladu s principima samoregulative za štampane i online medije, aktivna uloga građana, čitatelja štampe i posjetilaca web portala, u podizanju profesionalnih standarda izvještavanja, je neophodna i dragocjena. Ulaganjem prigovora na neprofesionalne ili nepotpuno objavljene sadržaje u ovim medijima, na nepravilnosti i nepoštovanje Kodeksa za štampu i online medije BiH, građani, zajedno sa novinarima, učestvuju u borbi za istinitu i pravovremenu informaciju, štiteći slobodu medija i informiranja, slobodu govora i svoje pravo na istinu. Ukoliko niste zadovoljni odgovorom IlijašNet-a (redakcija@ilijas.net), vašu prijavu možete poslati i Vijeću Za Štampu OVDJE

Povezani članci

IlijašNet je grupa osoba koje nisu politički opredijeljene po pitanju informisanja građana. Želimo da predstavimo pouzdane, relevantne i kvalitetne informacije od kojih će naši posetioci (čitaoci) imati koristi. Zato pozivamo i vas da nam se pridružite kako bi informisali o svim dešavanjima na području Ilijaša i šire.

Ako ste svjedočili nekom događaju, imate informaciju od značaja za javnost, želite prijaviti korupciju, podijeliti vašu priču, najaviti događaj, preporučiti temu, podijeliti fotografije ili video javite nam.

redakcija@ilijas.net

EvropaMagazin™ ©2009-2019 News CMS by M.D.P.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.