Gradsko vijeće Visoko: Grad Visoko nema kapacitet za adekvatan i bezbjedan smještaj migranata *Arhiva

Info: Aktivni članci 508, Arhivirani članci 4169

Gradsko vijeće Visoko, na 3. sjednici, održanoj 25.10. 2019. godine, a povodom informacija u medijima o mogućoj lokaciji za smještaj migranata u Visokom, na prijedlog Gradonačelnice Visokog zaključilo je da lokacije vojnih objekata- kasarni na području Grada Visokog ne ispunjavaju potrebne uslove za smještaj migranata i da Grad Visoko nema kapacitet da iste adekvatno i bezbjedno smjesti.

Gradsko vijeće Visoko ujedno je podržalo i stavove vjerskih zajednica: Medžlisa Islamske zajednice Visoko, Franjevačkog samostana Sv. Bonaventure i Župe Visoko, sa sastanka vjerskih zajednica, održanog u Visokom, 25.10.2019. godine.

Gradsko vijeće Visoko uputilo je zaključak Gradskog vijeća Visoko i stavove vjerskih zajednica na adrese Predsjedavajućeg Vijeća ministara Bosne i Hercegovine, svim političkim subjektima u Parlamentarnoj Skupštini Bosne i Hercegovine i Premijeru Vlade Federacije Bosne i Hecegovine.

5db71f2918f93

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen ovdje krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu ilijasnet@gmail.com. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal IlijašNet nema obavezu postupiti po istim.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.