GS: Oko opstanka države nećemo pregovarati sa Dodikom *Arhiva

Info: Aktivni članci 323, Arhivirani članci 4695

Mi u GS-u smatramo da oko opstanka države i njenih građana ne može biti pregovora i neće se pregovarati ni sa Miloradom Dodikom, Aleksandrom Vučićem ili njihovim ruskim patronima.

Građanski savez (GS) pozdravlja sazivanje vanredne sjednice Komisije za sigurnost Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine u povodu najave bosanskohercegovačkog entiteta RS da će formirati rezervni sastav policije, kao i podršku incijativi GS-a da se na nivou FBiH formira rezervni sastav policije, te smatramo da je podrška inicijativi formiranja rezervnog sastava u FBiH najvažnija mjera koja osigurava mir u trenucima kada međunarodna zajednica okreće glavu na destruktivne poteze vlasti u manjem bh. entitetu.

Nadalje, GS će i ubuduće nastaviti djelovati proaktivno kao u ovom slučaju i uvijek stavljati opšti državni interes ispred ličnog i stranačkog. Jučerašnja odluka budi nadu da će političko Sarajevo promijeniti svoje djelovanje kojeg će u budućnosti krasiti pokretačka volja i inicijativnost za razliku od nekog prethodnog perioda za koji znamo da se vodila politika iznuđenih odgovora prema onim koji ne žele jedinstvenu i stabilnu Bosnu i Hercegovinu.

Stoga, mi u GS-u smatramo da oko opstanka države i njenih građana ne može biti pregovora i neće se pregovarati ni sa Miloradom Dodikom, Aleksandrom Vučićem ili njihovim ruskim patronima.

Odluka DF, SDA, SDP da među prvim podrže inicijativu GS koja uključuje i posebnu sjednicu parlamenta FBiH posvećenu formiranju rezervnog sastava policije FBiH pokazuje da je pitanje fizičkog opstanka i borbe protiv ekstremnog nacionalizma koji je za rezultat imao genocid crvena linija.

Istovremeno, mi u GS-u želimo ovim putem izraziti i zadovoljstvo što jednodušna podrška našoj inicijativi predstavlja i kraj YUTEL koalicije i konačnu diskreditaciju Dodikovih advokata u Sarajevu.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen ovdje krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu ilijasnet@gmail.com. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal IlijašNet nema obavezu postupiti po istim.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.