FotoIlijaš

Hadžići u MZ Stari Ilijaš: Rekonstrukcija lokalnog puta bez znatnog pomaka

Iako se na području Općine Ilijaš aktivno radi na rekonstrukciji lokalnih puteva čiji radovi napreduju i rezultati su vidljivi, ovaj (lokalni put) u Hadžićima je bez znatnog pomaka po pitanju privođenja radova kraju, – žale nam se građani koji žive u ovom dijelu MZ Stari Ilijaš.

PROMO

Kako kažu “nakon što je realizacija projekta krenula sve je izgledalo super, digli su stari asfalt, novi je do sada trebao biti ugrađen, ali nije. U čemu je problem možemo samo nagađati? Izgleda da će radovi na ovoj dionici potrajati znatno duže nego je planirano. Put dužine oko 940 metara radi se  nekoliko mjeseci a radovi nisu ni do pola završeni.”  – govore nam.

U naš inbox svakodnevno pristižu poruke mještana koji su nezadovoljni izvođenjem radova.

Priznaju nam da je bilo nekoliko sporova  po pitanju imovinsko-pravnih odnosa. Smatrajući da je to rješeno, radovi su napokon, nakon pauze, krenuli te su radnici počeli nasipati put kako bi se pripremila podloga za asfaltiranje, to traje… govore nam.

Dok se u drugim mjestima završava po nekoliko dionica puteva kod nas radovi i dalje traju, a kako kažu najveći problem je trenutno stanje puta i činjenica da svakodnevno saobraćanje vozila kao i kišno vrijeme posljednjih dana  doprinosi pogoršanju njegovog stanja.

Izvođač radova koji je angažovan na projektu je “Tuzlić” d.o.o. iz Breze, a nadzor vrši Zavod za izgradnju Kantona Sarajevo.

Povezani članci

Back to top button