Haos na američkim aerodromima: Ako dosad nismo dobili koronu, sada hoćemo

Info: Aktivni članci 454, Arhivirani članci 4169

Na najvećim američkim aerodromima danima vlada haos, jer broj Amerikanaca koji se vraćaju iz evropskih zemalja pogođenih koronavirusom nadmašuje mogućnosti provedbe liječničkih testova.

Frustrirani putnici žale se zbog višesatnog čekanja u redovima, gužve i nehigijenskih uvjeta i općenito nereda u sistemu koji bi trebao provjeriti jesu li oni u SAD možda stigli zaraženi.

Ako nismo dosad dobili virus, sada imamo veliku šansu dobiti ga – rekla je jedna putnica za CNN na čikaškom aerodromu O'Hare International Airport (ORD).

Američke zračne luke preplavljene su Amerikancima, od kojih su mnogi studenti, otkako je predsjednik Donald Trump donio uredbu kojom uvodi restrikcije na putovanja iz Evrope koja je stupila na snagu u petak u ponoć.

Amerika je u subotu proširila zabranu putovanja iz 26 zemalja Evrope, Južne Koreje i Kine na Britaniju i Irsku koje nisu bile dio inicijalne zabrane.

Samo američki državljani i oni s legalnim prebivalištem mogu ući iz tih zemalja, ali moraju proći karantenu od 14 dana.

Slična situacija prijavljena je i na njujorškom aerodromu JFK i u Dallasu.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen ovdje krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu ilijasnet@gmail.com. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal IlijašNet nema obavezu postupiti po istim.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.