Historija općinske fudbalske lige Ilijaš (Foto)

IlijašSport

Sedamdesetih i osamdesetih godina na našem području zabilježen je veliki procvat sporta, a posebno fudbala. Omladina je tih godina izrazila ideju i zahtjev o formiranju općinskog Fudbalskog saveza Ilijaša, kako bi se formirali fudbalski klubovi po selima, i takmičili u općiskoj ligi Ilijaša.

Tako je 1976. godine formirana općinska liga Ilijaš. Organizirati mjesni fudbalski klub nije bio lahak posao jer ni jedno selo nije imalo fudbalski teren, svlačionicu, kupatilo, sportsku opremu, novčana sredstva za registraciju igrača i klubova, za troškove putovanja, troškove sudija i druge izdatke. Međutim, entuzijazam je bio jači…

Formirana je Fudbalska liga i gotovo svako mjesto imalo je svoj klub: Luka, Nišići, Gajevi, Ljubina, Malešići, Kadarići, Mrakovo, Misoča, Ljubnići, Lješevo, Taračin Do “Jedinstvo”.

Autor članka je Redakcija sa 129 aktivnih i 1032 arhiviranih članaka. Autora možete kontaktirati na email redakcija@ilijas.net.
U skladu s principima samoregulative za štampane i online medije, aktivna uloga građana, čitatelja štampe i posjetilaca web portala, u podizanju profesionalnih standarda izvještavanja, je neophodna i dragocjena. Ulaganjem prigovora na neprofesionalne ili nepotpuno objavljene sadržaje u ovim medijima, na nepravilnosti i nepoštovanje Kodeksa za štampu i online medije BiH, građani, zajedno sa novinarima, učestvuju u borbi za istinitu i pravovremenu informaciju, štiteći slobodu medija i informiranja, slobodu govora i svoje pravo na istinu. Ukoliko niste zadovoljni odgovorom IlijašNet-a (redakcija@ilijas.net), vašu prijavu možete poslati i Vijeću Za Štampu OVDJE

Povezani članci

IlijašNet je grupa osoba koje nisu politički opredijeljene po pitanju informisanja građana. Želimo da predstavimo pouzdane, relevantne i kvalitetne informacije od kojih će naši posetioci (čitaoci) imati koristi. Zato pozivamo i vas da nam se pridružite kako bi informisali o svim dešavanjima na području Ilijaša i šire.

Ako ste svjedočili nekom događaju, imate informaciju od značaja za javnost, želite prijaviti korupciju, podijeliti vašu priču, najaviti događaj, preporučiti temu, podijeliti fotografije ili video javite nam.

redakcija@ilijas.net

EvropaMagazin™ ©2009-2019 News CMS by M.D.P.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.