HKD Napredak Ilijaš: Posjet župi Jelaške *Arhiva

Info: Aktivni članci 552, Arhivirani članci 4683

Devetoročlana neformalna skupina župljana iz Čemerna i članova HKD Napredak iz Podružnice Ilijaš prošlog je mjeseca upriličila posjet župi Jelaške i njenom župniku dr.don. Peri Brkiću.

Ovaj svećenik je bio župnik u župi Čemerno od 2010-2013.godine. Za nepune tri godine ostavio je neizbrisiv trag u ovoj župi i dokazao se, pored zapaženog pastoralnog rada i velikim aktivizmom na graditeljskom planu. Pod njegovim rukovodstvom je, pored ostaloga, sagrađena zgrada Župnog doma uz crkvu bl.Ivana Merca u Ljubini, te tu premješteno i sjedište župe, koje je dvadesetak godina, zbog poznatih događanja, bilo van ovoga teritorija. Don. Pero Brkić je također rukovodio akcijom rekonstrukcije starga “Crkvenog vodovoda” na Taračin Dolu, gdje je više od jednoga stoljeća bilo sjedište župe Čemerno, te sa sadašnjim i bivšim, raseljenim župljanima i donatorima u 2012/13. godini uspio na temeljima stare i u ratu porušene župne crkve, na Taračin Dolu izgraditi novu (nešto manju) Spomen crkvu, posvećenu sv.Iliji-Proroku.

Ovaj posjet je iskorišten i za razgovor i ugodno druženje sa župljanima župe Jelaške, koji su taj dan bili na svetoj misi. Inače, dalo se ustvrditi da ova župa po zemljopisnoj i demografskoj strukturi dosta liči na župu Čemerno, osobito dok je ovoj župi sjedište bilo na Taračin Dolu.

izvor:  hkdnapredak-podruznicailijas.ba

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen ovdje krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu ilijasnet@gmail.com. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal IlijašNet nema obavezu postupiti po istim.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.