HNK: Od sutra zabrana kretanja građanima van mjesta prebivališta *Arhiva

Info: Aktivni članci 323, Arhivirani članci 4695

Naredba koju je danas na vanrednoj sjednici donio Kantonalni štab civilne zaštite o zabrani kretanja građana na području Hercegovačko-neretvanskog kantona, van mjesta prebivališta, s ciljem ograničavanja kretanja između općina i gradova unutar HNK, izazvala je brojne reakcije i konfuziju.

Pogotovo, brojne zamjerke i nejasnoće iznosili su radnici i poslodavci koji, kako su nam rekli, nisu stigli osigurati neophodne propusnice, s obzirom na to da je naredba izdata u poslijepodnevnim satima, a stupa na snagu ujutro u pet sati.

Međutim, ova naredba je večeras dobila potpuno novu dimenziju nakon što smo iz MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona, odnosno, Policijske uprave Mostar dobili dokument u kojem stoji:

U skladu sa naredbom Štaba civilne zaštite HNK, koja se odnosi na zabranu kretanja građana na području HNK van mjesta prebivališta, s ciljem ograničenja civilnog prometa između opčina/gradova unutar HNK, organizacione jedinice PU Mostar postavit će kontrolne tačke.

Tako će prema ovom dokumentu kontrolne tačke biti postavljene na putu prema Nevesinju, Stocu, Domanovićima, Čapljini i Čitluku na raskrsnici Žitomislići, na putu prema Jablanici, Zijemljima, Čitluku, Širokom Brijegu. Također, kontrolne tačke će biti postavljene prema Čapljini iz pravca Čitluka, na putu prema Ljubuškom i na putu prema Širokom Brijegu iz pravca Čitluka.

Nalaže se rukovodiocima organizacionih jedinica PU Mostar i policijskim službenicima koji budu raspoređeni na kontrolne tačke da postupaju u skladu s naredbom Štaba Civilne zaštite – stoji u dokumentu.

izvor: Avaz.ba

5e8f9bf349d5f

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen ovdje krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu ilijasnet@gmail.com. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal IlijašNet nema obavezu postupiti po istim.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.