Hoće li nastava biti obustavljena i u školama u Federaciji BiH?

Info: Aktivni članci 452, Arhivirani članci 4169

Federalno ministarstvo obrazovanja za sada nema nikakve informacije po pitanju eventualnog prekida nastave u školama u Federaciji BiH, kao što je to već učinjeno u manjem. bh. entitetu.

Kako nam je rečeno u Ministarstvu, odluku o tome donosi Krizni štab Ministarstva zdravstva, a od njega za sada nisu dobili nikakvu instrukciju vezanu za obustavu nastave.

U Ministarstvu obrazovanja podsjećaju da je po ovom pitanju situacija u Federaciji BiH bolja nego u RS, jer nema zabilježenih slučajeva zaraze novim sojem koronavirusa u školama, kao što je slučaj u manjem bh. entitetu, gdje je od COVID-a oboljelo dvoje đaka.

U slučaju da Krizni štab donese odluku o prekidu nastave, iz Ministartva objašnjavaju da će javnost o tome biti odmah obaviještena.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen ovdje krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu ilijasnet@gmail.com. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal IlijašNet nema obavezu postupiti po istim.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.