Hoće li se Sarajlije gušiti u smradu i smeću: Moguć štrajk komunalaca *Arhiva

Nadzorni odbor preduzeća „Rad“ smijenio dva direktora

Info: Aktivni članci 515, Arhivirani članci 3594

Nadzorni odbor preduzeća „Rad“  smijenio je dva direktora i to Pogona održavanja mehanizacije i Ekonomsko-pravnog sektora. Ovu informaciju potvrdio nam je predsjednik Sindikata „Rada“ Muharem Fišo. Kako je rekao, zbog svih dešavanja u protekla tri mjeseca danas će održati sastanak.

Niz dezinformacija

Jedan od razloga sastanka je sistematizacija preduzeća bez znanja Sindikata i to, kako nam je rekao jedan član, na inicijativu resornog ministra Srđana Mandića. Također, kako je naveo, iznose se dezinformacije u smislu da je Mandić nedavno izjavio da 10 godine nije kupljeno nijedno vozilo.

To nije tačno! Kupljeno je oko 150 sredstava rada. Pa prije nekoliko godina „Rad“ je digao kredit i kupilo 14 autosmećara. I prije dvije godine od vlastitih sredstava je kupljeno još 14 vozila. Kupuju se vozila i mašine po potrebi – rekao nam je jedan član Sindikata.

Nezvanično saznajemo da je, ukoliko se ne prestane sa, kako su rekli, uništavanjem firme, moguć i štrajk, prenosi Avaz.

Reakcija Mandića

Sva dešavanja počela su prije tri mjeseca.

Bivši direktor ostavio je na račinu 4,5 miliona KM. Sada više niko ne zna koliko ima para. To je samovolja Naroda i pravde i Naše stranke. Žele, dok još mogu, smijeniti sve i postaviti svoje ljude. Firma se svjesno uništava – rekao je on.

Pokušali smo kontaktirati ministra Mandića, međutim, nije odgovarao na pozive. Kada smo mu poslali poruku i objasnili zbog čega ga zovemo, samo je napisao: „Bez komentara“.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen ovdje krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu ilijasnet@gmail.com. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal IlijašNet nema obavezu postupiti po istim.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.