Hor iz Srebrenice 13. novembra u dvorani “Lisinski” s djecom iz Hrvatske i Srbije *Arhiva

Nakon velikog zajedničkog koncerta u Srebrenici, El Sistema program iz Hrvatske, Srbije i Bosne i Hercegovine održati će još jedan koncert, a ovog puta u Zagrebu, 13. novembra u dvorani "Vatroslav Lisinski" od 20 sati.

Info: Aktivni članci 330, Arhivirani članci 4695

Ovo će biti prvi koncert hora djece iz Srebrenice u Zagrebu.

Podsjećamo, početkom augusta, u okviru programa prvog regionalnog muzičkog kampa “Srebrenica Music Camp 2018”, gdje je nastupilo 150 djece članova hora i orkestra iz Srbije, Hrvatske i BiH, odžan je veliki zajednički koncert u Srebrenici čime je započeta regionalna saradnja El Sistema program iz Hrvatske, Srbije i BiH.

“Koncert u Zagrebu je nastavak velike regionalne saradanje koja je počela u Srebrenici gdje je održan prvi muzički kamp s ciljem stvaranje interkulturalnog dijaloga između djece i saradnje sa organizacijama iz drugih zemalja u čemu smo i uspjeli. Već naredne godine koncerti će se održati i u Beogradu i Nišu, kao i drugim gradovima i državama”, kazao je Ismar Porić, umjetnički direktor “Kuće dobrih tonova” Srebrenica.

Na koncertu u Zagrebu nastupat će horovi i orkestri iz El Sistema Srbija, Music Art project (MAP) i “Čarobna nota”, El Sistema Hrvatska, “Sustav Orkestara Djece i Omladine” – SO DO i El Sistema Bosna i Hercegovine, “Kuća dobrih tonova” Srebrenica.

I ovog puta dirigent koncerta bit će Geralda Wirtha, predsjednik i umjetnički direktor Bečkih dječaka.

El Sistema program pokrenut je u Venecueli odakle se proširio na gotovo čitav svijet, a s jednim ciljem da djeci omogući besplatno muzičko obrazovanje. Program je 1975. godine pokrenuo ekonomista, političar, muzičar i vizionar Jose Antonio Abreu kao “socijalnu akciju za muziku” čiju ideju su prihvatili mnogi muzičari iz svijeta.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen ovdje krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu ilijasnet@gmail.com. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal IlijašNet nema obavezu postupiti po istim.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.