Humanitarni koncert za Adelu Kostić: 19-godišnjakinji potreban novac za liječnje *Arhiva

Humanost

Brezanka Adela Kostić sa prebivalištem na Vijesolićima rođena 1999. godine, oboljela od Ewing sarcoma infiltraticum ossis-ime bolesti.

11.01.2018. godine primljena u bolnicu gdje je ostala, a otišla je žaleći se na pojavu i rast tumefakta (izraslina na koži veličine jajeta), te bol u lijevoj potkoljenici.

Planiran je operativni zahvat u opštoj anesteziji, i uzorak odstranjenog tkiva se šalje na Ph analizu. Operacija je rađena 15.01.2018. godine, zatim je uzorak poslan u Zagreb na obradu, a drugi u Sarajevo.

 

17.01.2018. godine je otpuštena na kućno liječenje uz propisane lijekove, korištenje štaka za kretanje i previjanje rana putem patronažne službe. 25.01.2018. godine je došao izvještaj obrade uzorka i dijagnosticirana je maligna mezenhimalna neoplazma ( Ewing sarcoma infiltraticum ossis-ime bolesti).

Sad je prošla dva ciklusa kemoterapija, između ciklusa je na kućnom liječenju i prima injekcije, pije lijekove i priprema se za naredni ciklus. Pauza između ciklusa terapije je 21 dan zbog jačine terapije. Ima ukupno 4 ciklusa.

Nakon zadnjeg ciklusa radi MRI koji će biti zakazan za sredinu maja. Za liječenje i kemoterapije naše Adele potrebna su novčana sredstva koje porodica nije u mogućnosti obezbjediti.

 

Forum mladih SBB Breza i Club Magaza, i Dženan Šabić organizuju humanitarni koncert u srijedu 11.04.2018. godine u Clubu Magaza sa početkom u 20h. Cijena karte je 3KM.

Molimo sve humane ljude da se odazovu u što većem broju i kao uvijek kad je riječ nažalost o ovakvim stvarima pruže nesebičnu novčanu podršku. Sav prikupljeni novac od prodaje karata i pića će biti uručen Adeli.

Autor članka je Redakcija sa 141 aktivnih i 784 arhiviranih članaka. Autora možete kontaktirati na email redakcija@ilijas.net.
U skladu s principima samoregulative za štampane i online medije, aktivna uloga građana, čitatelja štampe i posjetilaca web portala, u podizanju profesionalnih standarda izvještavanja, je neophodna i dragocjena. Ulaganjem prigovora na neprofesionalne ili nepotpuno objavljene sadržaje u ovim medijima, na nepravilnosti i nepoštovanje Kodeksa za štampu i online medije BiH, građani, zajedno sa novinarima, učestvuju u borbi za istinitu i pravovremenu informaciju, štiteći slobodu medija i informiranja, slobodu govora i svoje pravo na istinu. Ukoliko niste zadovoljni odgovorom IlijašNet-a (redakcija@ilijas.net), vašu prijavu možete poslati i Vijeću Za Štampu OVDJE

Povezani članci

IlijašNet je grupa osoba koje nisu politički opredijeljene po pitanju informisanja građana. Želimo da predstavimo pouzdane, relevantne i kvalitetne informacije od kojih će naši posetioci (čitaoci) imati koristi. Zato pozivamo i vas da nam se pridružite kako bi informisali o svim dešavanjima na području Ilijaša i šire.

Ako ste svjedočili nekom događaju, imate informaciju od značaja za javnost, želite prijaviti korupciju, podijeliti vašu priču, najaviti događaj, preporučiti temu, podijeliti fotografije ili video javite nam.

redakcija@ilijas.net | +387(0)62 118 465

#IlijašNet #iNet | 2018 IlijašNet© Prvi u Ilijašu
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.