Humanitarni koncert za Adelu Kostić: 19-godišnjakinji potreban novac za liječnje

Brezanka Adela Kostić sa prebivalištem na Vijesolićima rođena 1999. godine, oboljela od Ewing sarcoma infiltraticum ossis-ime bolesti.

11.01.2018. godine primljena u bolnicu gdje je ostala, a otišla je žaleći se na pojavu i rast tumefakta (izraslina na koži veličine jajeta), te bol u lijevoj potkoljenici.

Planiran je operativni zahvat u opštoj anesteziji, i uzorak odstranjenog tkiva se šalje na Ph analizu. Operacija je rađena 15.01.2018. godine, zatim je uzorak poslan u Zagreb na obradu, a drugi u Sarajevo.

 

17.01.2018. godine je otpuštena na kućno liječenje uz propisane lijekove, korištenje štaka za kretanje i previjanje rana putem patronažne službe. 25.01.2018. godine je došao izvještaj obrade uzorka i dijagnosticirana je maligna mezenhimalna neoplazma ( Ewing sarcoma infiltraticum ossis-ime bolesti).

Sad je prošla dva ciklusa kemoterapija, između ciklusa je na kućnom liječenju i prima injekcije, pije lijekove i priprema se za naredni ciklus. Pauza između ciklusa terapije je 21 dan zbog jačine terapije. Ima ukupno 4 ciklusa.

Nakon zadnjeg ciklusa radi MRI koji će biti zakazan za sredinu maja. Za liječenje i kemoterapije naše Adele potrebna su novčana sredstva koje porodica nije u mogućnosti obezbjediti.

 

Forum mladih SBB Breza i Club Magaza, i Dženan Šabić organizuju humanitarni koncert u srijedu 11.04.2018. godine u Clubu Magaza sa početkom u 20h. Cijena karte je 3KM.

Molimo sve humane ljude da se odazovu u što većem broju i kao uvijek kad je riječ nažalost o ovakvim stvarima pruže nesebičnu novčanu podršku. Sav prikupljeni novac od prodaje karata i pića će biti uručen Adeli.

Povezani članci

Ako ste svjedočili nekom događaju, imate informaciju od značaja za javnost, želite prijaviti korupciju, podijeliti vašu priču, najaviti događaj, preporučiti temu, podijeliti fotografije ili video javite nam. Fokusirani smo na općine: Ilijaš, Brezu, Visoko i Vogošću.

redakcija@ilijas.net | +387(0)62 118 465

Statistika: Članci: 177, Dopisnici 7, Pregledi 1087954