Humanost na djelu: Mesnica Memić i prijatelji obradovali 5 ugroženih porodica na području Ilijaša

Info: Aktivni članci 508, Arhivirani članci 4169

Prije nekoliko dana vlasnik mesnice “Memić” u Ilijašu na svom je Facebook profilu pozvao da mu se javi porodica kojoj je potrebna pomoć u osnovnim životnim namirnicama, hrani.

Nakon samo nekoliko sati poruke su počele pristizati, javilo se više od deset porodica koje su bez hrane jer istu nisu u mogućnosti da kupe. Dobri ljudi su takođe pisali sa prijedlozima kome bi trebalo pomoći, kao i sa informacijama o tome koje porodice trebaju pomoć, neki od njih su željeli da budu dio ove priče, da se pridruže ovoj akciji i daju svoj doprinos.

Danas je Asmir sa prijateljima posjetio 5 porodica, u Malešićima, na Paljevu, u Mrakovu, Novom Naselju i jednu u Ilijašu, kojima je uručena hrana, ono osnovno, brašno , ulje, so i druge namirnice.

Nažalost, shodno vanrednim mjerama i zabrani kretanja mnoge porodice su u dosta teškoj situaciji, većina njih su porodice sa malom djecom i starije osobe koje nije u mogučnosti učiniti ništa za sebe. Velikom broju porodica treba pomoć, a kako nam je kazao  njih devet nisu uspjeli da obiđu, a ukoliko budu u mogućnosti to bi trebali učiniti u narednim danima.

Molim sve svoje prijatelje da pomognu u ovoj akciji, ostalo je još 9 porodica kojima je potrebna naša pomoć” – poručio je  Asmir, vlasnik mesnice “Memić”  koja se nalazi na gradskom šetalištu u Ilijašu.

Hvala Vam od Srca, redakcija portala IlijašNet.

5e7cec53e681e5e7cec56a2cb15e7cec51a6341   5e7cec5885e36 5e7cec5a3490b 5e7cec5bd6a8d 5e7cec771f7e5

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen ovdje krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu ilijasnet@gmail.com. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal IlijašNet nema obavezu postupiti po istim.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.